Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kulak koparan köpeğin sabine ne ceza verildi'

Kulak koparan köpeğin sabine ne ceza verildi'

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde arkadaşlarıyla dondurma almaya giden 3.5 yaşındaki Kerem Berat İşcan'a saldırıp, sağ kulağı ve kafa derisinin bir bölümünü kopartan Arjantin Dogo cinsi köpeğin sahibi S.G., olayla ilgili yargılandığı davada 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara tepki gösteren çocuğun babası Serkan İşcan itiraz edeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2015 - 17:15
Yeşilyurt semti Sevgi yolunda 23 Temmuz 2015 tarihinde meydana gelen olayda, oto kiralama işi yapan Serkan İşcan'ın iki çocuğundan Kerem Berat İşcan, arkadaşlarıyla evinin yakınındaki bakkala dondurma almaya gitti. Bu sırada Ş.G. de Arjantin Dogo cinsi köpeğini gezdirmeye çıkarttı. Bakkaldan çıkıp evine dönmek isteyen minik Kerem'e, sahibinin elinden kurtulan köpek saldırdı. Çocuğun başını ağzına alan köpeğe çevredekiler müdahale etti. Bu sırada yaşlı bir kişi de minik Kerem'in bacaklarından çekip köpeğin ağzından kurtardı. 

Çevredekiler, yaralanan Kerem Berat İşcan'ı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Tedaviye alınan İşcan'ın sağ kulağı ile kafa derisinin büyük bölümünün koptuğu belirlendi. Olay yerindeki tüm aramalara rağmen çocuğun kopan kulağı bulunamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis S.G.'yi gözaltına aldı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan S.G. hakkında dava açıldı.



1 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI
İzmir 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada hakim karşısına çıkan şüpheli S.G., olay günü kendisinin bir suçu olmadığını ve köpeğinin elinden kurtulup çocuğa saldırdığını söyledi. Mahkeme, S.G. hakkında, 'Tedbirsiz ve dikkatsizlik sonucu yaralanmaya neden olmak' suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. 



ÇOCUĞUN BABASI KARARA İTİRAZ ETTİ
Olay nedeniyle oğlu ve ailesinin zor günler geçirdiğini belirten baba Serkan İşcan şunları söyledi:

"Olay nedeniyle oğlum da biz de çok zor günler geçirdik. Oğlumun tedavisi hala devam ediyor ve psikolojik destek görüyor. Onun da yeterli olduğunu söyleyemem. Oğlum 6 yaşını doldurduktan sonra kulak ameliyatına alınacak ve protez kulak takılacak. Karara itiraz ettik. Bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum. Şüpheli çok az ceza aldı, bu nedenle üzgünüm. Avukatımızla da görüştük tazminat davası da açmayı düşünüyoruz."  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.