Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültür öncüsü Bornova Belediyesi

Kültür öncüsü Bornova Belediyesi

Bornova Belediyesi, üniversite ve sanayi kimlikleriyle ön plana çıkan Bornova’yı kültür ve sanatın da öncüsü haline getirdi. Geçtiğimiz dört yılda yüzlerce konser, söyleşi, tiyatro gösterisi, panel, anma etkinlikleri, fuar, festival ve şenlikler düzenleyen Bornova Belediyesi İzmirlileri en seçkin sanatçılar, yazarlar, şairlerle buluşturdu

  • Ege Postası
  • 04.04.2013 - 09:35
İZMİR - Bornova Belediyesi kültür alanındaki etkinliklerle İzmirlileri sanat, edebiyat, müzik, resim ve pek çok alandaki farklı sanat türlerine yönelik etkinliklerde buluşturdu. 2009 yılından bu yana pek çok konser düzenleyen Bornova Belediyesi, ünlü sanatçılarla Bornovalılar arasında gönül köprüleri kurdu. Bornova Belediyesi’nin Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları 4 yıldır çeşitli temalarla pek çok konser verdi. Bornova Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen konserlerde Tolga Çandar, Yeni Türkü, Amja Tairov, Jasmina Gunjova, Grup Günebakan, Moğollar, Niran Ünsal, Berfin Aksu, Yıldız İbrahimova, Efes Oda Orkestrası, Coşkun Sabah, Yüksek Sadakat, Erdem Özgen, Fide Köksal, Çağıl Kaya, Jehan Barbur, Brenna Maccrimmon, Erol Sayan, İlkay Akkaya, Zekai Tunca, Kibariye, Edip Akbayram, Ersin Özyurt, Mor ve Ötesi, Kurtalan Expres, Göksel Baktagir, Komşu, Fuat Saka, Aydın Uştuk, Ayhan Uştuk, Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil, Oğuz Aksaç, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu sahneye çıktı.

BBŞT’den 4 yılda 27 OYUN

Son yıllarda artan profesyonel oyuncu sayısı ve ortaya konulan eserlerle dikkat çeken Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, İzmir’in kültür aktiviteleri arasında oldukça önemli bir yer edindi. BBŞT’de son dört yılda 27 oyun sergiledi. Yedi Kocalı Hürmüz, Soytarılar Okulu, Ak Masal Kara Masal, Islık Sever Max, Mutlu Son, Pop Corn, Peter Pan, Sihirli Tiyatro, Küçük Prens, Oyuncak Kazanı, Otogargara, Güliver Cüceler Ülkesinde, Hayvanlar Toplantısı, Baş Para Makas, Ziyaretçi, Oyunun Oyunu, İkinin Biri, Marat/Sade, İşgüzar Bir Tekerrür, Fizikçiler, Ermişler Ya da Günahkarlar, Böcek, Klakson Borazanlar ve Bırtlar, Arturo Ui’nin Önlenebilir Yükselişi, Cadı Kazanı, Bu Mutlu Günümüzde ve Kuşlar isimli oyunlar son dört yılda BBŞT’nin İzmirlilere sahnelediği oyunlar arasında yer aldı.

DEĞERLERİMİZİ ANDIK

Bornova’da son dört yılda vatandaşların bilgi sahibi olmak istediği ya da ilgilendiği pek çok konuda söyleşiler ve paneller düzenlendi. Paneller sağlıktan, sanata kadar çok geniş bir yelpazede yapıldı. Sosya kültürel, siyasal, toplumsal, ekonomik, sanatsal, bilimsel ve felsefi konuların yanısıra sağlık ve tarım gibi alanlardaki sorunların da ele alındığı paneller toplumsal gelişime katkıda bulundu.

Bornova Belediyesi başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, önemli isimlere yönelik anma etkinlikleri düzenleyerek toplumsal değerlerimizin öneminin anlaşılmasına da aracılık etti. Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Şehitleri,
Nazım Hikmet’, Ali Ekber Çiçek, Münir Nurettin Selçuk, Ahmet Seyfi Erkan, Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden aydınlar, Zeki Müren, Kemal Sunal, Barış Manço, Cem Karaca, Bahadır Akkuzu gibi isimler için anma etkinlikleri düzenledi.

FUARLARDA BORNOVA’NIN TANITIMI YAPILDI

Bornova Belediyesi sahip olduğu kurumsal kültürü ulusal düzeyde yaymak ve uluslararası düzeye taşımak amacıyla pek çok fuarlara da katıldı. Özellikle turizm fuarlarında Bornova’nın potansiyeli ve turistik değerleri anlatıldı. Bornova Belediyesi 2009 yılından bu yana İzmir Enternasyonal Fuarı, YAPEK Restorasyon Renovasyon Fuarı, Antalya, Ankara Turizm ve İnanç Fuarı, 3. Ege Mutfak Zirvesi, Antalya Yapex Fuarı, Ege Mutfak Zirvesi, Ankara Turizm Fuarı ve Zirvesi gibi organizasyonlara katıldı.

BORNOVA FESTİVALLERLE RENKLENDİ

Bornova Belediyesi 2009 yılından bu yana Uluslararası Kadın Sanatçılar Festivali, Gençlik ve Barış Festivali, Uluslararası Kukla Festivali, Şiir Festivali düzenleyerek bu alanlarda çok geniş kitlelere yayılan çeşitlilik açısından oldukça zengin etkinlikleri gerçekleştirdi. Ayrıca Nevruz, Deve Güreşi, Ramazan ve Sünnet şenlikleri de Bornova’da renkli görüntüler oluşturdu.

KORO ZENGİNİ BORNOVA

Bornova Belediyesi, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korolarının sayısını daha geniş kitlelere ulaşmak için ikiden dörde çıkardı. Koro çalışmalarına katılan Bornovalılar düzenli aralıklarla gerçekleştirilen konserlerde yeteneklerini sergileme imkanı buldu. 2009 yılından bu yana Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği koroları tam 35 konser gerçekleştirdi. Düzenlenen konserlerin ilk bölümlerinde koro kursiyerleri eserleri toplu olarak seslendirirken ikinci bölümlerde ünlü sanatçılar performanslarını sergiledi. Bu konserlere Selahattin Alpay, Melihat Gülses, Ayşe Taş, Hale Gür, Zekai Tunca, Harun Gürbüz, Yıldırım Bekçi, Emel Taşçıoğlu, Tuğba Ger, Dilek Şafak Çakar gibi sanatçılar katıldı.

YARIŞMALARLA TEŞVİK

Son iki yıldır Bornova Belediyesi’nin düzenldiği iki yarışma büyük ilgi görüyor. Türk Edebiyatı’na yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması, edebiyatseverlerin yoğun bir katılımıyla gerçekleşti. Amatör Müzik Grupları Yarışması’yla gençlere kendilerini müzikle ifade etme şansı verildi. Bu yarışmalar sayesinde yaratıcı olmaya teşvik edilen gençler, müzik ve edebiyat alanlarında yeni eserler kazandırdılar.

KÜTÜPHANE İLE KÜLTÜRE KATKI

Bornova Belediyesi, söyleşi ve panellerin yanısıra usta kalemlerin halkla buluşturulduğu imza günleri de düzenliyor. Ünlü yazarların kitaplarının Bornovalılara ücretsiz olarak dağıtıldığı imza günleri kapsamında Sadettin Öztürk, Doğan Cüceloğlu, Yaşar Seyman, Enver Aysever, Şafak Pavey Bornova’ya konuk oldu. Dünya Kütüphaneler Haftası kapsamında Ataol Behramoğlu söyleşisi ve Haluk Çetin Müzik dinletisi de büyük ilgi gördü. Bornova Belediyesi Atatürk Kitaplığı’nda da binlerce kitapla Bornovalılara kültür hizmeti sunuyor.

DRAMALILAR KÖŞKÜ KENT MÜZESİ’NE ZİYARETÇİ AKINI

3 Kasım 2012’de açılan Dramalılar Köşkü Bornova Kent Arşivi ve Müzesi’ni 5 ayda 5 bin kişi ziyaret etti. Geçmişten Günümüze Bornova sergisinin de yeraldığı Dramalılar Köşkü’nde kalıcı ve geçici sergilerle kent kültürüne katkıda bulunulacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.