Dolar 34,5294
%-0.04
Euro 36,1765
%0.47
Altın 3.003,320
%-0.07
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kum midyesi avcılarına darbe

Kum midyesi avcılarına darbe

İzmir Körfezi'nde, yasa dışı kum midyesi (akivades) avcılığını önleyip tespit etmek için düzenlenen operasyonda, 1 çuval kum midyesi, 2 çuval da istiridye ele geçirildi, 2 kişiye bin 113'er TL idari para cezası uygulandı.

  • Ege Postası
  • 15.06.2016 - 16:15

İnciraltı Balıkçı Barınağında dün (salı) yasa dışı kum midyesi avcılığını önleyip tespit etmek için Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İzmir İl Emniyeti Deniz Liman Şube Müdürlüğü, Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ve İzmir Liman Başkanlığı ekipleri, karadan ve denizden operasyon yaptı. Kontrol ve denetimlerde, 16 takım misina ağı, 5 hortum, 1 çift palet, 5 dalış kıyafeti, 1 ağırlık kemeri, 2 takım ığrıp ağı, 4 tekne üzerinde bulunan kompresör, hava tankı ve sahibi belli olmayan 2 çuval istiridyeye el konuldu. Ayrıca, yasak zamanda balık yemi (sülinez) avcılığı yapan bir kişi ile 1 çuval kum midyesi ve 1 çuval kidonyayla barınaktan ayrılmak üzereyken suç üstü yakalanan bir başta kişiye bin 113'er TL idari para cezası uygulandı. Söz konusu ürünlere de el konuldu.

15 MAYIS- 15 EYLÜL ARASI YASAK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Avcılık ve Yetiştiricilik Yoluyla Elde Edilen Çift Kabuklu Yumuşakça Üretim Alanlarının Belirlenmesi, Sınıflandırılması, Ürün Alımına Açılıp Kapatılması ve Numune Alımına İlişkin Uygulama Talimatı" kapsamında İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İzmir Körfezi'nde izleme çalışmalarına devam edildiği, analiz raporlarının değerlendirmesi sonucunda ürün alımına izin verildiği kaydedildi. İzmir Körfezi'nde; İnciraltı-İstihkam ve Bostanlı-Degaj bölgelerinde kum midyesi izleme istasyonlarının bulunduğu hatırlatılırken, 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kapsamında kum midyesi ve kidonya avcılığının 15 Mayıs-15 Eylül tarihleri arasında yasak olduğuna dikkat çekildi.

HASTALIKLARA NEDEN OLABİLİR 
Yetkililer, midyelerin planktonları süzerek beslendiklerini, bu nedenle içlerinde bulundukları sudaki kadmiyum, kurşun, civa gibi ağır metalleri, kimyasal maddeleri, endüstriyel atıkları, zararlı virüs ve bakterileri de vücutlarında biriktirdikleri belirtilerek, avlandıkları bölgede kanalizasyon bağlantısının olması halinde, tüketilmesi durumunda zehirlenme ve hastalıklara neden olma riskinin bulunduğu vurgulandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.