Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kürkçü 'Erdoğan'ı sarayına gömeceğiz'

Kürkçü "Erdoğan'ı sarayına gömeceğiz"

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Kürkçü, seçim çalışmaları kapsamında Pınarbaşı'nda düzenlenen halk toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti'yi geriletecek tek gücün HDP olduğunu öne sürüp, "Erdoğan'ı sarayına gömeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2015 - 13:17
HDP İzmir İl Örgütü; Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı bir kez daha İzmir'de ağırlamaya hazırlanıyor. 23 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak olan miting öncesinde tüm ilçelerde halk toplantıları düzenleyen HDP'liler Pınarbaşı'nda Bornovalılarla buluştu. Pınarbaşı'ndaki halk toplantısına katılan HDP milletvekili adaylarından Ertuğrul Kürkçü AK Parti'yi geriletecek tek gücün HDP olduğunu öne sürüp, "Erdoğan'ı sarayına gömeceğiz" dedi. HDP'nin barajı aşacağını, bunun AK Parti kurmaylarını endişelendirdiğini söyleyen Kürkçü, “AKP'lilerin, Başbakanın yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan da endişeleniyor. Erdoğan tarafsızlık ilkesine aykırı davranarak il il dolaşıp AKP'ye oy istiyor ve bunu meşrulaştırmaya çalışıyor. Çünkü biz barajı geçtiğimizde başkan olamayacağını biliyor. Biz de barajı aşarak Erdoğan'ı başkan yaptırmayacağız, onu sandığa gömeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin en batısında olan İzmir'de de HDP'nin önemli partilerden biri haline geldiğini savunan Kürkçü, "HDP sadece Kürtlerin hakkını savunsaydı, İzmir'de bu seviyeye yükselemezdik. HDP sadece Kürtlerin değil, Türklerin, Alevilerin, tüm ötekileştirilenlerin, tüm ezilmişlerin partisi. Bu yüzden da barajı aşacağız" dedi. 

HDP milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü CHP'nin oyunun yüzde 30 olması durumunda bile AKP'nin geriletilmesinin mümkün olmadığını, ancak HDP'nin barajı aşmasıyla AKP'nin geriletebileceğini dile getirerek, "Bu yüzden hiçbir Kürt, zalim AKP'ye oy vermemeli. Biz dünyanın gözünün üzerimizde olduğu bu seçimlerde nefes almak için bir gedik açmak istiyoruz. Bu gediği açamazsak onlar bizi Ege Denizi'ne süpürmek ister. Ama gelin biz onların iktidarını denize süpürelim, çünkü onlar iktidarda olduğu sürece bize hayat hakkı yok, bize hayat hakkı olmadığı sürece de onlar iktidardalar" diye konuştu.

HDP İzmir 2. bölge milletvekili adaylarından İbrahim Akın da partilerinin ezberleri bozarak 7 Haziran zaferine yürüdüğünü söyledi, "8 Haziran'da AKP düşmüş olacak" dedi. 

HDP İzmir milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü, İbrahim Akın ve Ülkü Yalçınkaya, Pınarbaşı halk buluşmasında; HDP mitingi için katılım çağrısı yaptı. HDP'nin 23 Mayıs'ta Gündoğdu Meydanı'nda saat 15.00'te başlayacak mitingine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katılacak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.