Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurultayda ikinci gün mesaisi

Kurultayda ikinci gün mesaisi

CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nın ikinci gün mesaisinde gözler Parti Meclisi(PM) yarışında. Parti Meclisi için 462 kişi aday oldu. PM yarışında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alacak isimler şanslı olacak.P CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda ikinci gün mesaisi

  • Ege Postası
  • 17.01.2016 - 11:39
EG POSTASI - CHP’nin 35. Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tek aday olarak girdiği seçimden güven tazeleyerek çıkarken, kurultayın ikinci gün mesaisinde Parti Meclisi yarışı yaşanacak. Parti Tüzüğü gereği seçimin çarşaf liste ile yapılması kesinleşti. 

Çok sayıda adaylık başvurusunun yapıldığı PM yarışında Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alacak isimler şanslı olacak.

"CHP'DE YENİDEN KILIÇDAROĞLU DÖNEMİ"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Kılıçdaroğlu’nun 80 ya da 100 kişilik bir anahtar liste çıkaracağı, ayrıca 60 kişilik de bir alt gölge liste oluşturabileceği belirtiliyor.

2 AYRI ANAHTAR DAHA
Bir önceki kurultayda aday olan Muharrem İnce’nin bugün bir anahtar liste oluşturması beklenirken, adaylık için baraja takılan Mustafa Balbay’ın ise bu yola başvurmayacağı ifade edildi. Başını İlhan Cihaner ve Fikri Sağlar gibi isimlerin çektiği 'Sol kanat' olarak anılan grubunda anahtar liste hazırladığı belirtildi.


Aralarında İstanbul, İzmir, Bursa, Konya ve Kayseri il başkanlarının da olduğu yaklaşık 15 il başkanının Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine göre alternatif bir anahtar liste çıkarabileceği belirtiliyor.

İzmir’den kimlerin anahtar listede yer alacağı merakla bekleniyor. İl Başkanı Alaattin Yüksel, PM’ye ve YDK için KılıçdaroğlU’na önereceği isimler noktasında ilçe başkanları ve belediye başkanlarını kapsayan tele-anket yapmıştı. Yüksel PM ve YDK’ya aday olmak isteyen ve isimleri öne çıkan partilileri başkanlara sormuştu.

"ALAATTİN YÜKSEL'DEN TELE-ANKET"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

YÜKSEL TELE-ANKET YAPMIŞTI
Yüksel PM için Şakir Başak, Nurgül Uçar, Ülkümen Rodoplu, Abdurrahim Batıhan, Ulaş Gül, Nazik Işık, Banu Özdemir, Ester Bulut, Hüseyin Saygılı, İrfan Önal, Barış Erel, Kazım Umdular, Sevda Kılıç, Elfin Tataroğlu, Fatma Doğru, Mustafa Moroğlu isimlerini, YDK içinde Selahattin Balta, Şehrazat Mercan, Sumru Karaer ve Mahir Polat isimlerini başkanlara sormuştu.

ADAYLARIN REKABETİ SALONDA BAŞLADI
Sabah erken saatte salona gelen adaylar ve adaylara destek evren partililer yoğun bir propaganda çalışmasına başladı. Salonda PM adaylarına ait afişler, broşürler bulunması dikkat çekiyor. Bir çok aday kartvizit bastırırken numara kısımlarını boş bıraktı. PM yarışında numaralar belli olunca adaylar kartvizitlerini dağıtmaya başlayacak.

ANAHTAR HAZIR
Sabah saatlerinden itibaren PM’de yer almak isteyenler heyecanlı bir çalışma yürütürken bir yandan da adaylar Genel Merkez’den gelecek telefonu beklemeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, seçim öncesi 60 kişilik PM için 104 kişilik bir anahtar liste hazırlayarak İstanbul, İzmir ve Ankara il başkanlarına teslim ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde 104 isim yer alıyor. Bu 104 isimden 52’si PM için 8 kişi de Bilim Yönetim Kültür Platformu’na seçilecek.

 
KULİSLERDE 9 İSİM KONUŞULUYOR
Kulislerde Kılıçdaroğlu'nun 104 kişilik anahtar listesinde İzmir milletvekilleri Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok, Ali Yiğit, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, Genel Başkan Danışmanı Erdal Aksünger, İzmir Eski Milletvekilleri Rahmi Aşkın Türeli, Mustafa Moroğlu ve İl Eski Sekreteri Sevda Kılıç'ın yer alacağı iddia ediliyor.



Saat 12:30 itibariyle PM ve YDK için adaylık başvuruları sona erdi.

PM'YE 462 ADAY
Parti Meclisi'ne aday olanların sayısının da 462 olduğu bildirildi. Kurultayın ardından en yetkili organ olan 60 üyeli PM için oylama yapılacak.

YDK'YA 103 ADAY
Kurultayda 15 kişiden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) da belirlenecek. YDK için 103 kişinin adaylığı kesinleşti


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.