Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuşlar ve sokak hayvanları için bir kap su

Kuşlar ve sokak hayvanları için bir kap su

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sıcakların iyice arttığı bu günlerde sokak hayvanları ve kuşların su bulmakta zorlandığını belirterek, kuşlar ve sokak hayvanlarının susuz kalmaması için balkona, bahçeye ya...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 10:41
Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, sıcakların iyice arttığı bu günlerde sokak hayvanları ve kuşların su bulmakta zorlandığını belirterek, kuşlar ve sokak hayvanlarının susuz kalmaması için balkona, bahçeye ya da sokağa bir kap su konulması kampanyası başlattıklarını söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, yaz aylarında özellikle kedi, köpek gibi şehirlerde insanlarla iç içe yaşayan sokak hayvanlarının su bulma sıkıntısı çektiklerini belirtti. Bu sebeple yaz aylarında su bulamadığı için bir çok hayvanın telef olduğunu vurgulayan Yıldız, "Hayvanlarda belli bir miktar su tüketmek zorundadır. Ne yazık ki şehirlerde su bulamayarak telef olan bir çok kedi ve köpeği etrafımızda görmek mümkün. Nasıl insan susuz yaşayamazsa, hayvanlarda susuz yaşayamaz. Bu sebeple evimizin bahçesine, sokağımıza, kuşlar içinde balkonumuza bir kap su koymalıyız. Empati yaptığımızda biz susuzken nasıl duygu içindeysek hayvanlarda aynı duyguyu yaşar." diye konuştu.

Aslında belediyelerin sokak hayvanları için şehrin muhtelif yerlerinde su merkezleri yapılması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Bazı Avrupa şehirlerinde böyle bir sistem var. Otomatik su makineleriyle sokak hayvanları çevreyi kirletmeden sulanabiliyorlar. Bizim şehirlerimizde de aynı sistemler olmalı. Güvercinlere bile yuva yapan bir ecdadın torunları olarak sokak hayvanlarını aç susuz bırakmamalıyız. Çünkü onlar bize emanet." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.