Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kütahya'da ölümlerin yüzde 45'i dolaşım sistemi kaynaklı hastalıklardan

Kütahya'da ölümlerin yüzde 45'i dolaşım sistemi kaynaklı hastalıklardan

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2012 yılında Kütahya'da 4 bin 208 kişi hayatını kaybetti. Bunlarda ölüm nedeni belirlenen 2 bin 994 kişiden yüzde 44.6'sının dolaşım sistemi hastalıkları, yüzde 17.4'ünün ise kötü...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 12:31
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2012 yılında Kütahya'da 4 bin 208 kişi hayatını kaybetti. Bunlarda ölüm nedeni belirlenen 2 bin 994 kişiden yüzde 44.6'sının dolaşım sistemi hastalıkları, yüzde 17.4'ünün ise kötü huylu tümörlerden dolayı hayatlarını kaybettikleri bildirilirken, bin 214 kişinin vefat nedeni ile ilgili bilgi olmadığı belirtildi.

        TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 2011 yılında Kütahya'da meydana gelen ölüm sayısı 4 bin 296 iken, 2012 yılında bu rakam 4 bin 208'e düştü. TÜİK Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, doktor tarafından yapılan tespitle kişinin ölüm nedeninin belirlendiğine dikkat çekerek, "Bir kişi vefat ettiğinde, gömülebilmesi için 'ölüm raporu' ve 'gömme izin belgesi' doldurulması gerekiyor. Bu raporlar önceden Sağlık Müdürlüğü'nden gönderiliyordu. Şimdi doktorlar tarafından otomatik giriş yapılıyor. Ölüm nedeni raporda sorgulanıyor. 4-5 soru ile sorgulandığında ölüm nedenine karar veriliyor. Net olarak sonucuna ulaşılamayan ölümler de oluyor." dedi.

        ÖLÜM NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

        Ölüm raporlarında eksik olması halinde geri dönüş yapıldığını kaydeden Akyol, geçtiğimiz yıllarda bu tür sorunların olduğunu ancak artık doktorlara ait özel bir sistem ile bu sorunların ortadan kalkacağını ifade etti.

        Eskiden eksik raporlarda geri dönüş yapılamadığına dikkat çeken Akyol, şöyle devam etti: "Artık bunları doktorlar otomatik olarak girecek ve böyle bir sorun kalmamış olacak. Vaka ya da hastalık türleri seçiminde geçmişte netlik yoktu. 'Solunum nedeninin altta yatan nedeni nedir'' Bunlar artık araştırılarak sonuca bağlanacak. Doktorun karar veremediği konular oluyordu. Bunu artık sıfıra indirgeyeceğiz."

        KÜTAHYA, DOLAŞIM SİSTEMİ RAHATSIZLIĞINDAN ÖLÜMLERDE BÖLGEDE BİRİNCİ

        Öte yandan Ege Bölgesi illeri arasında, dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il Kütahya. Kötü huylu tümörlerden kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il ise İzmir. Solunum sistemi hastalıklarından kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il Afyonkarahisar iken, dışsal yaralanma ve zehirlenmeler kaynaklı ölüm oranının en yüksek olduğu il ise Muğla olarak açıklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.