Dolar 34,1870
%0.02
Euro 38,0379
%-0.15
Altın 2.907,430
%0.4
Bist-100 9.674,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çiçekçi esnafını sevindirdi

Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çiçekçi esnafını sevindirdi

Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, sivil toplum örgütleriyle vatandaşların gül dağıtması çiçekçilerin yüzünü güldürdü.        Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 17:32
Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde, sivil toplum örgütleriyle vatandaşların gül dağıtması çiçekçilerin yüzünü güldürdü.
    
    Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası en fazla çiçekçilerin iş yoğunluğunu artırdı. Yozgat’ta hafta etkinliklerinde yaklaşık 50 bin gül ve karanfil satıldı. Hz. Muhammed'i (sav) hatırlamak ve hatırlatmak için vatandaşların tercihi gül ve karanfil oldu.

    Yozgat'ta uzun yıllar çiçekçilik yapan Mustafa Keskin, Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile satışların oldukça iyi geçtiğini söyledi. Keskin, "Yaklaşık 33 yıldır çiçekçilik işi yapıyorum. Kutlu Doğum Haftası'ndan dolayı satışlarımız yüzde yüz arttı. Bir haftada 5 binin üzerinde gül ve karanfil satışı yaptım. Yozgat'ta da bu rakam şuana kadar 50 bini bulmuştur. İl Müftülüğümüz de vatandaşlarımıza ayrıca gül ve karanfil dağıtımı yaptı." dedi.

    Şevket Öztürk ise aynı ifadeleri kullanarak Kutlu Doğum Haftası'nın en fazla kendilerini sevindirdiğini söyledi. Öztürk, "Peygamber Efendimizi hatırlamak ve hatırlatmak isteyen vatandaşlarımız karanfil ve gül almak için biz çiçekçi esnaflarını tercih ediyorlar. Allah’a şükür birkaç gündür işlerimiz çok iyi. Çiçek fiyatlarında iki yıldır bir artış olmadı. Genelde vatandaşların tercihi canlı gül ve karanfil oldu. Ayrıca bazı sivil toplum kuruluşları da toplu olarak gül ve karanfil alıyor." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.