Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuyumcu soygunu kamerada

Kuyumcu soygunu kamerada

Kağıthane’deki bir kuyumcuda gerçekleştirilen kar maskeli silahlı soygunun faillerinden ikis yakalandı. Başbakanlık korumalarının kaçtıkları araca çarpması sonucu yaya olarak bölgeden uzaklaşmayı başaran şüphelilerin, soygun ve kaçış...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 15:28
Kağıthane’deki bir kuyumcuda gerçekleştirilen kar maskeli silahlı soygunun faillerinden ikis yakalandı. Başbakanlık korumalarının kaçtıkları araca çarpması sonucu yaya olarak bölgeden uzaklaşmayı başaran şüphelilerin, soygun ve kaçış anlar, kuyumcu ve bölgedeki işyerlerinin kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Kağıthane Emniyet Evleri Mahallesi Çelebi Mehmet Sokak 2 nuramadaki İnci Kuyumculuk’a gelen kar maskeli silahlı 4 kişi, içeride bulunan Halil İbrahim İ.’yi ( 30) silah tehdidiyle etkisiz hale getirdi. Tezgahta ve raftaki altınları yanlarında getirdikleri poşete dolduran silahlı soyguncular, yaklaşık 2 kilo altını alarak kaçmaya başladı. Dükkandan çıktıktan sonra kısa bir süre yaya kaçan soyguncular, olay yerinde bekleyen araca binerek kaçmaya başladı.

Bölgeden tesadüfen geçen içerisinde Başbakanlık koruma polislerinin bulunduğu otomobildeki polisler, fark ettikleri soygunu, soyguncuların kaçtığı araca çarparak engellemeye çalıştı. Her iki araç da hareket edemez hale gelince, soyguncular araçtan inip yaya olarak kaçmaya başladı. Altın dolu poşeti yola atan soyguncular, kaçıp kayıplara karışmayı başardı.

Silahlı soygunla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amiriliği ekipleri, bölgedeki kamera kayıtlarından ve olayda kullanılan araçtan soyguncuların izini sürmeye başladı.

SOYGUN ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Kuyumcu dükkanı ve bölgedeki güvenlik kameralarında, soyguncuların işyerine gelişleri, silah tehdidiyle gerçekleştirdikleri soygun ve bölgeden kaçış anlarının saniye saniye kameralara yansıdığı görüldü.

Olayda kullanılan aracı mercek altına alan polis, kiralık olduğu tespit edilen araçtan soygunculara ulaşmayı başardı. K.Ö. (32) ve Ali Y. (27) Diloavası’nda yakalandı. Soygunun ne amaçla gerçekleştiği belirlenemezken, firardaki soyguncuların cezaevinden, yakalananların ise Kağıthane’den arkadaş oldukları belirlendi.

Soygunun üzerinden 1 gün bile geçmeden yakayı ele veren soyguncular, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Olaya karıştıkları tespit edilen ve kimlikleri belirlenen diğer 2 soyguncunun yakalanması çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.