Kuyumculara Sevgililer Günü ilgisi
İzmir'de, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi hediye alma telaşı başladı, bu özel günde evlilik teklif etmek isteyenler ise kuyumculara yöneldi. Sevgililer Günü için daha çok pırlantaların ve kalpli ürünlerin tercih edildiği belirtildi. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ise vatandaşları, pırlanta alırken sertifikalarını istemeleri konusunda uyardı.
- Ege Postası
- 12.02.2019 - 11:47
İzmir'de 14 Şubat Sevgililer Günü için hediyelik eşya satışları başladı. Dükkanlar binbir çeşit ürünlerini Sevgililer Günü teması ile vitrinlerine koydu. Her yıl olduğu gibi Sevgililer Günü'nde evlilik teklif etmek isteyenlerin en uğrak yeri ise kuyumcular oldu.
Kuyumcularda pırlanta ürünlerin fiyatları 2 bin TL'den başlarken, sade altın ürünlerin fiyatının ise 400 ile 3 bin TL arasında değişiyor. Kuyumcu Şükrü Taştabanoğlu pırlantanın yanında en çok kalpli ürünlerin tercih edildiğini söyledi. Taştabanoğlu, Sevgililer Günü alışverişinde evlilik teklifi etmek isteyenlerin kuyumcuları tercih ettiğini ifade ederek, "Biz kampanya yapmadık. Pırlantalı ürünlerde fiyat 2 bin TL'den başlayarak yükseliyor. Sade altın ürünlerin fiyatı ise 400 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor. Genelde evli olmayan gençler tektaş yüzükleri tercih ediyor. Evlilik teklifini 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk getiriyorlar. Erkekler takıda genelde kalpli ürünleri tercih ediyor. Kadınların kalpli ürünleri çok fazla tercih etmediği konusunda onları uyarsak da erkekler kadınlara kalplerini sunmak istiyorlar. Biz de bu ürünleri öne çıkarıyoruz. Özellikle pırlantalı ürünlere talep var. Son 3-4 yılda Sevgililer Günü hediyelik alışverişinde düşüş var. Bence bunun nedeni, insanların artık hediye almaktansa, özellikle otellerde yapılmakta olan eğlence organizasyonlara katılmaları. İnsanlar genelde son iki gün hediyelik alışverişi için geliyor. Malum ekonomik kriz de şu anda insanları biraz zorluyor" dedi.
'PIRLANTA ALIRKEN SERTİFİKASINI KONTROL ETSİNLER'
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel ise bazı kuyumcularda yapılan kampanyalardaki fiyatların gerçekçilikten uzak olduğunu söyleyerek, "Kuyumcularda Sevgililer Günü kampanyaları oluyor. 2 bin 950 TL'lik pırlantayı 950 TL'ye satıyorsa, kuyumcu ne kazanıyor olabili? Madem bu fiyata satabiliyor, normal fiyatı 1000 TL olsa da herkes alsa. Bir gün önce 2 bin 950 TL'ye alınan pırlanta, bir gün sonra başka biri tarafından 950 TL'ye alınabiliyor. İki kişi de 500 TL'ye bozduruyor. İnsanlar aldıkları pırlantanın ne olduğuna, sertifikalarının ne kadar gerçekçi olduğuna bakmalı. Pırlantanın kalitesini bilmek lazım, ölçtürmek lazım. Bazı sertifikalarla pırlantalar eşleşmeyebiliyor, bu önemli. Kredi kartına taksit yapılamaması da insanları zorluyor, ceplerinde o kadar para yok.Vatandaş böyle şeylere inanmasın. Madem böyle bir fiyata satılabiliyordu, neden sadece Sevgililer Günü'nde bu fiyatı ortaya çıkarıyorla? Bu fiyata alırken de geri dönüş sertifikasını istesinler" diye konuştu. (DHA)
Yorum Yazın