Dolar 34,6365
%-0.02
Euro 36,5852
%0.57
Altın 2.938,110
%0.22
Bist-100 9.640,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Leather& More’da deriye 'ruh' kattılar

Leather& More’da deriye 'ruh' kattılar

Bu yıl üçüncü kez gerçekleşen Leather & More – Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, en yeni model tasarımların sunulduğu defileler ve workshop çalışmaları ile sektör profesyonellerinden tam not aldı. Fuar kapsamında düzenlenen “Deriden Hayaller”; bitki, yaprak ve çiçekler kullanarak uygulanan bir baskı tekniği olan Eco Print Workshop Çalışması ile ziyaretçilerine deriden tasarımlar yapma fırsatı sundu. Çalışmalarla birlikte konukların hayal ettikleri tasarımlar Leather & More’da gerçeğe dönüştü. Leather& More’da deriye 'ruh' kattılar

  • Ege Postası
  • 24.01.2020 - 10:51

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO) partnerliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Leather & More – 3. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, 21 – 23 Ocak tarihlerinde Fuar İzmir’de organize edildi. 3 gün süren fuarda, önemli iş anlaşmalarının yanı sıra en yeni moda tasarımlar da görücüye çıktı. Fuarda etkinlikler de göz doldurdu. Deriyi sanatla buluşturan önemli çalışmalara imzasını atmış sanatçılar eşliğinde farklı workshop çalışmaları ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. “Deriden Hayaller” adındaki atölye çalışması; yarı işlenmiş deri (krast) parçalarından yepyeni ürünler ortaya çıkmasını sağladı. Servet Çamlıca ve Meltem Canyolu ile birlikte ziyaretçiler, deri parçaları üzerine taze bitki yaprakları ve çiçekler kullanarak doğal baskı tekniği olan Eco Print uyguladı. Ortaya rengarenk tasarımlar çıktı.  

Ecoprint ile derinin ruhu değişiyor

Eco Print ile insanları sanatla buluşturan “Deriden Hayaller” Workshop Çalışması, aynı zamanda bir tasarım atölyesi olarak dikkat çekiyor. Bu atölyede deriyi işleme teknikleri kullanarak deriye yeni bir ruh kazandırılıyor. İşlenmiş ama henüz fabrikasyona girmemiş şekilsiz parça derilerin üzerine bir takım kimyasallar (bakır sülfat, demir sülfat, tuz, sirke) sürülüp; ardından taze bitki yaprakları, çiçekler istenilen şekillerde yerleştirilip üzeri doğal kumaş ile kapatılıyor. Daha sonra deri rulo şeklinde sıkıca sarılıp iple bağlanıyor. Kapalı bir kabın içinde buharda bir saat bekletildikten sonra sarılı malzeme açılıyor ve deri üzerindeki yapraklar temizleniyor Eco Print denilen bu yöntemle herkes kendine ait bir görsel elde ediyor. 

Workshoptan memnun ayrıldılar

Servet Çamlıca: “Biz hep sanatla iç içeydik, makine olmadan sadece el sanatları gücümüzle özgün tasarımlar yaparak ortaya yeni ürünler çıkartıyoruz Ayda bir veya iki gün atölyemizde workshop düzenleyerek katılımcılara, evlerinde doğal imkanlarla fazla alete ihtiyaç duymadan ve derinin ruhunu bozmadan deri parçalarına Eco Print uygulamayı öğretiyoruz. Böylece insanlar bu tekniği öğrenirken hayal ettikleri tasarımları gerçeğe dönüştürüyor ve deriyi sanatla buluşturma imkanını yakalıyorlar. Bu çalışmalarımızı ve tanıtımlarımızı sosyal medya üzerinden yürütüyoruz.”

Meltem Canyolu: “Çocukluğumdan beri bebeklerime elbise dikerdim. Kesip biçmeyi, taşları, derileri ve kumaşları seviyorum kısaca yeniden yaratmayı seviyorum. Ben aynı yerde duramıyorum, değişiklik seviyorum. Atölyemizde deriyi kesiyoruz, biçiyoruz, deliyoruz deri üzerinde yaptığımız çok çeşitli uygulamalarla ona yeniden hayat ve ruh vererek başka bir hale dönüştürüyoruz.”

Sanat yolculuğu

Berlin Sanat Akademisi’nde eğitimini tamamlayan Servet Çamlıca; deri sektörüyle çocuk yaşta tanıştı ve babasının İstanbul Kapalıçarşı’daki dükkanında mesleğe başladı. Bu süreçte eğitimini sürdürüp, baba mesleğini geliştirip seri üretimle ihracat yaptı.  Her sanatçı gibi Servet Çamlıca da aynı şeyleri yapmaktan sıkılıp eski el sanatlarına dönme arzusuyla kendi yaşamında köklü bir değişime gitti ve deriyi  kendi el sanatlarını kullanarak, el yapımı aletler ve doğal yöntemlerle işlemeye başladı.. Son dört yıldır da yine çocukluğundan beri sanata ve tasarıma gönül vermiş Meltem Canyolu ile birlikte çalışmaya başladılar. “Deriden Hayaller” adlı bir tasarım atölyesi açtılar. Meltem Canyolu, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Bölümünden mezun olduktan sonra yine aynı okulda moda tarihi alanında yüksek lisansını tamamladı. Meltem Canyolu ve Servet Çamlıca  “Deriden Hayaller” atölyesinde deriyi pek çok doğal yöntemle başka bir görsele dönüştürme sanatında birlikte yolculuk yapıyorlar.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.