Dolar 32,5728
%0.18
Euro 35,0337
%0.17
Altın 2.455,350
%0.81
Bist-100 10.524,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lisanslı depoculuğa teşvik sinyali

Lisanslı depoculuğa teşvik sinyali

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ziyaret eden İzmir Ticaret Borsası (İTB) yönetimi, lisanslı depoculuğun teşviki konusunda destek istedi. Bakan Eker, lisanslı depoculuğa prim desteği vermek istediklerini belirtirken Başbakan Yardımcısı Babacan da konuyu TOBB seçimlerinden sonra masaya yatıracaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 14:09
İZMİR- İTB Meclis Başkanı Barış Kocagöz, Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Muhasip Bülent Arman, Yönetim Kurulu üyeleri Şeref İyiuyarlar ve Bülent Uçak ile Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Gökhan Tuncer, Ankara’da Başbakan Yardımcısı Babacan, Bakan Eker ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretlerde, pamuğunu lisanslı depoya koyan üreticilerin teşvik edilmesi ve Ziraat Bankası'nın tarım kredilerinde artan bürokrasinin azaltılması başta olmak üzere bir dizi konu görüşüldü.

İTB Heyeti, ilk ziyareti Eker'e yaptı. Ziyarette Başkan Kestelli, tarımın çağdaş pazarlama tekniklerine kavuşması için çok önemli bir işlevi olan lisanslı depoculuğun bir süre desteklenmesi gerektiğini söyledi. İTB öncülüğünde kurulan çok ortaklı pamuk lisanslı depoculuk şirketi ELİDAŞ'ın da başkanı olan Kocagöz ise sertifikalı tohuma destek primi verildiği gibi pamuğunu lisanslı depoya koyan üreticiye de ilave prim verilmesinin, sistemin oturması için büyük katkı yapacağını anlattı. Heyet, son dönemde Ziraat Bankası'nın tarım kredileri konusunda büyük zorluklar çıkardığını da gündeme getirdi. Kestelli, "Üyelerimizden, Ziraat Bankası'nın kredi taleplerini bürokrasiye boğduğuna dair yakınmalar arttı. Oysa geri dönüşün en yüksek olduğu kredi türünün zirai krediler olduğu çok açık." dedi. Bakan Eker, lisanslı depoculuğa prim desteğini kendilerinin de istediğini söyledi. Ziraat Bankası kredilerindeki zorluğun ise plasman yetersizliğinden kaynaklanmış olabileceğini belirterek, "Biz tarım sektöründe çağdaş pazarlama sistemlerinin kurulması ve işletilmesi konusunda İTB'den çok şey bekliyoruz, çünkü İzmir'de bu konuda büyük bir birikim var." şeklinde konuştu.



İTB heyeti, daha sonra Ali Babacan'ı ziyaret etti. Lisanslı depoculuğa prim desteği ve Ziraat Bankası kredilerindeki zorluk, burada da gündeme getirildi. Babacan, TOBB seçimlerinin ardından lisanslı depoculuk sistemine destek konusunu masaya yatıracaklarını, bunun için bütün tarafları biraraya getireceklerini söyledi. Ziraat Bankası’nın çiftçi kredilerindeki sıkıntıyla da ilgileneceğini belirterek, Türkiye'de et fiyatlarının sürdürülebilir düzeyde tutulması için yapılması gerekenler hakkında Ömer Gökhan Tuncer ve Bülent Arman'la görüş alışverişinde bulundu.

Son ziyareti TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na yapan heyet, lisanslı depoculuk başta olmak üzere görüşülen konuları ve gelişmeleri aktardı. Gelecek hafta yapılacak birlik seçimlerinde de başarılar diledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.