Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lokman Çağırıcı: İlçede kitap okuyanların sayısında ciddi bir artış var

Lokman Çağırıcı: İlçede kitap okuyanların sayısında ciddi bir artış var

Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede son yıllarda kitap okuyanların sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Çağırıcı, "Kitap okumak kültürü artırır, ufku...

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 13:03
Dünya Okuma Yazma Günü dolayısıyla açıklama yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede son yıllarda kitap okuyanların sayısında ciddi bir artış olduğunu söyledi. Çağırıcı, "Kitap okumak kültürü artırır, ufku genişletir. Onlar yeter ki okumak istesinler. Her türlü desteği veririz." dedi.

Bağcılar’da hemen hemen her mahallede bir kütüphanenin olduğunu belirten Çağırıcı, "Bilgi evleri ve mahalle konaklarında toplam 22 kütüphanemiz bulunuyor. Her yaştan insan rahatlıkla gidip kitap okuyor. Ayrıca istediği kitabı ödünç alabiliyor. Kayıtlarımıza göre her geçen gün kitap okuma sayısında ciddi artışlar oluyor. Bu sayının artmasından dolayı çok mutluyum. Okuyan insanın kültürü artar, ufku genişler. Hayata bakışı olumlu anlamda değişir." ifadelerine yer verdi. Başkan Çağırıcı, "Zaman zaman bölgemiz dışından da kitap talepleri geliyor. İmkanlarımız doğrultusunda göndermeye çalışıyoruz. Okumak insanın bilgisini de artırır, mutluluğunu da." şekline konuştu.

Daha önce farklı bir cezaevinden kitap isteyen mahkum gibi İstanbul Maltepe Cezaevi’nde yatan bir mahkum da Başkan Lokman Çağırıcı’ya mektup yazarak kendisine roman kitapları gönderilmesini istedi. Bu istek üzerine yerli ve yabancı klasiklerinden kitaplar hazırlanarak cezaevine gönderildi. Kitaplar arasında, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli şiir kitabı, Sait Faik Abasıyanık’ın hikaye kitabı, Sofinin Dünyası, Dostoyevski’nin meşhur eseri Suç ve Ceza da bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.