Dolar 34,2737
%0.09
Euro 37,6516
%0.14
Altın 2.907,450
%-0.07
Bist-100 9.113,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lokman Çağırıcı‘dan esnafa ‘kaldırımları işgal etmeyin‘ çağrısı

Lokman Çağırıcı‘dan esnafa ‘kaldırımları işgal etmeyin‘ çağrısı

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, esnafı kaldırım işgalinden kaçınmaya davet etti. Yaz aylarında evlenmelerin arttığını da vurgulayan Lokman Çağırıcı, düğünlerin mahalle aralarında yapılmamasını talep etti.Çağırıcı,...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 15:17
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, esnafı kaldırım işgalinden kaçınmaya davet etti. Yaz aylarında evlenmelerin arttığını da vurgulayan Lokman Çağırıcı, düğünlerin mahalle aralarında yapılmamasını talep etti.

Çağırıcı, Yenigün Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Buluşmada yatırımlarını anlatan Çağırıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın Bağcılar‘a önem verdiğini, pek çok yardımda bulunduğunu aktardı. Çağırıcı, “Bir dönem ‘göbeğini kaşıyan adamların oturduğu bölge‘ diye aşağılanan Bağcılar, artık dört metro istasyonu ve bir tramvayı ile anılıyor.” dedi.

Yakın vadede Parseller Meydan’a istasyon konulacağını bildiren Çağırıcı, “Beşiktaş, Kabataş ve Tekstilkent’ten gelecek olan metro Bağcılar’a varacak. Yine Bakırköy sahilinden ve Atatürk Havalimanı’ndan da iki metro hattı buraya varacak. Ne mutlu, bizim için metro ve tramvay artık hayal değil.” ifadelerini kullandı.

Çocuklara ve gençlerin eğitiminin önemli olduğuna temas eden Çağırıcı, bu anlamda yaz kampları açıldığını dile getirdi. Lokman Çağırıcı, 20 bin gencin kültür eğitiminden yararlandığını; okumaya teşvik edildiğini açıkladı.

Çağırıcı, hem yaz okulları hem Kur’an kurslarının büyük ilgi gördüğünü duyurdu. Bağcılar’da 200 bin öğrencinin eğitim gördüğünden söz eden Lokman Çağırıcı, yapacakları 7 yüzme havuzundan da gençlerin ücretsiz olarak yararlanacaklarını müjdeledi.

Bağcılar’da iki üniversite bulunduğunu da ifade eden Çağırıcı, şunları belirtti:

“Yıldız Teknik Üniversitesi MYO‘yu da ilçemizde açacağız. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezimiz de kapılarını açtı. Onları topluma yararlı gençler olarak yetiştireceğiz. Engelliler Sarayı’nda engelliler için yılda 1 trilyon lira harcıyoruz. Feda olsun. Engelliler, kadınlar, çocuklar, yaşlılar yani kısacası toplumun her kesiminden insanlarımız mutlu olursa Bağcılarımız da mutlu olur.”

Hemşehrilerinin sorularını cevaplayan ve sorunlarını dinleyen Bağcılar Belediye Başkanı, iyi bir hayatın doğayı korumaya bağlı olduğun vurguladı. Lokman Çağırıcı, evsel atıkların büyük bir sorun teşkil ettiği uyarısında bulunup, “Lütfen herkes kapısının önünü temiz tutsun. Gece saat 01.00’a kadar çöp topluyoruz. Çöpleri toplamak için 12 trilyon lira harcıyoruz. Yaık değil m? Esnaf hemşehrilerim de bize yardımcı olsunlar. Herkes kendi kapısının önünü temiz tutsun. Çevresine duyarlı olsun. Eğer bir araya gelirseniz sorunlarınızı daha çabuk ve kolay aşarız.” dedi.



Esnafı kaldırım işgalini bırakmaya çağıran Çağırıcı, halka da düğünlerini mahalle veya sokaklarda yapmaktan kaçınmayı önerdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.