Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lüks otomobilli dolandırıcı

Lüks otomobilli dolandırıcı

İZMİR’de, bilgisayar üzerinden maddi değeri yüksek cep telefonlarını satmak isteyen kişilere ulaşıp anlaşan, buluşma yerine kiraladığı lüks otomobillerle gidip aldığı ürünleri hediye edeceği kişiye göstereceğini söyledikten sonra kaçan G.K., polisin takibiyle yakalandı. G.K. hakkında, 24 benzer suçtan işlem yapıldı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 16:41

İZMİR - Polise başvuran kişiler, kendilerinden telefon alacaklarını söleyen bir erkek tarafından dolandırıldıkları şikayetinde bulundu. Çalışma başlatan polis ekipleri, mağdurların verdiği bilgilerden, olayı aynı kişinin yaptığını tespit etti. Kimliği de belirlenen şüpheli G.K., Güzelbahçe İlçesi'nde bulunup yakalandı. 

Gözaltına alınan G.K.’nın, ilk olarak ikinci el ürün satış ilanlarının verildiği internet sitelerinde, maddi değeri yüksek cep telefonunu satmak isteyen kişilere ulaştığı belirlendi. Bu kişilerin istediği fiyatı ödemeyi kabul eden G.K.’nın buluşma yerine de kiraladığı lüks araçlarla gittiği saptandı. Planın son aşamasında ise G.K.’nın, alacağı telefonu kız arkadaşına ya da hediye etmek istediği engelli kişiye göstereceğini söyledikten sonra da kaçtığı tespit edildi. G.K.’nın güven duymaları için otomobilde beklemesini istediği mağdurlarının da aradan uzun süre geçtikten sonra bu kişiye ulaşamamaları üzerine polise başvurdukları öğrenildi. Benzer yöntemle 24 kişiyi dolandırdığı ileri sürülen G.K., işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.