Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MEB önünde ‘kitap’ protestosu

MEB önünde ‘kitap’ protestosu

Başkent’te yeni eğitim-öğretim yılında dağıtılan bazı kitapların çocukları savaşa çağırdığını savunan Halkevleri üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenledi.     Bakanlık önünde...

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 15:14
Başkent’te yeni eğitim-öğretim yılında dağıtılan bazı kitapların çocukları savaşa çağırdığını savunan Halkevleri üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde protesto gösterisi düzenledi.

    Bakanlık önünde toplanan grup üyeleri, ‘Savaşa değil eğitime bütçe’, ‘Gerici eğitime hayır’ dövizleri taşıdı. Eylem nedeniyle bakanlık önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Grup adına yapılan açıklamada bakanlık tarafından dağıtılan kitapların çocukları savaşa ve gericiliğe ittiği savunuldu. Açıklamadan sonra göstericiler, yanlarında çocuklar için uygun olduklarını öne sürdükleri kitapları yere serdi. Grup, Bakan Nabi Avcı’yı istifaya çağırdı.

    Protestocu grup daha sonra yanlarında getirdikleri kitapları bakanlığa teslim etmek istedi. İzin alınmadığı için emniyet güçleri grubun geçişine müsaade etmedi. Kısa süreli tartışma yaşanırken, bakanlıktan bir yetkilinin gelmesiyle sorun çözüldü. Kitapları bakanlığa bırakan göstericiler buradan ayrıldı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.