Dolar 34,1539
%-0.13
Euro 37,8002
%-0.07
Altın 2.902,400
%-0.72
Bist-100 9.039,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MEGATEP üyelerine sülük tedavisi konulu seminer

MEGATEP üyelerine sülük tedavisi konulu seminer

Zonguldak’ta Mega Teknik Elemanlar Derneği (MEGATEP) üyelerine 'Sülük Tedavisi ve Faydaları' konulu seminer verildi.Her 15 günde bir üyelerine farklı konu başlıkları ile seminer veren MEGATEP Kurucu Başkanı Kemal Dadaşoğlu, dernek binasında...

  • Ege Postası
  • 07.07.2013 - 15:14
Zonguldak’ta Mega Teknik Elemanlar Derneği (MEGATEP) üyelerine 'Sülük Tedavisi ve Faydaları' konulu seminer verildi.

Her 15 günde bir üyelerine farklı konu başlıkları ile seminer veren MEGATEP Kurucu Başkanı Kemal Dadaşoğlu, dernek binasında düzenlenen etkinlikte, sülükler ile tedavi yönteminin yaklaşık 2 bin 500 yıl öncesine dayandığını kaydetti. Sülüklerin, 100’ün üzerinde biyoaktif madde ile tedavisi yapılan alana salgı verdiğini anlatan Dadaşoğlu, şunları söyledi: “Tedavi edici özellikleri, kan emilirken vücuda verilen salgıda gizlidir. Sülüklerin salgıladıkları maddeler ile kanın pıhtılaşmasını engelleyici (Hirudin), pıhtılaşmasını engelleyici (Antiagregan), oluşmuş pıhtıyı eritici (Fibrinolitik), ağrı kesici (Analjezik-Antiromatizmal), mikrop öldürücü (Antibakteriyel), tansiyon dengeleyici (Antihipertansif), kas gevşetici (Miyorelaksan), bağışıklık sistemini düzenleyici (İmmun modulatör), stres giderici (Anksiyolitik) etkilere sahiptir.”

Bir hastada kullanılan sülüklerin, kesinlikle başka bir hastada kullanılmadan imha edilmesi gerektiğinin altını çizen Dadaşoğlu, “Böylece kan yoluyla bulaşan hastalıkların geçişi engellenerek güvenli bir tedavi sağlanmaktadır. Sülükler ilk kullanımda ürettikleri salgıyı boşalttıklarından ikinci uygulamada aynı etkiyi gösteremezler.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.