Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MESOB Başkanı Keskin'den akaryakıt zamlarına tepki

MESOB Başkanı Keskin'den akaryakıt zamlarına tepki

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Türkiye’de artık akaryakıt fiyat politikasının değişmesi gerektiğini, pahalı akaryakıt yükünün vatandaşın sırtından alınması gerektiğini belirtti. Şevket...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 14:44
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Türkiye’de artık akaryakıt fiyat politikasının değişmesi gerektiğini, pahalı akaryakıt yükünün vatandaşın sırtından alınması gerektiğini belirtti.

Şevket Keskin, yaptığı açıklamada, akaryakıt ürünlerine yapılan zamlara tepki gösterdi. Yapılan fiyat artışlarının özellikle taşımacılık sektörünü etkilediğini vurgulayan Keskin, şöyle devam etti: "Taşıma sektörü ile geçimini sağlayan esnaf için akaryakıta ve özellikle motorine yapılan zamlar gerçekten ekmek teknelerine vurulan bir darbedir. Ramazan ayında yapılan bu zamlarla esnafın evine ekmek götürmesini çocuklarının nafakasını kazanmasını kimse beklemesin. Bu şartlarda bu zamlarla esnafın para kazanması çok zor. Esnafımızın ödemek zorunda olduğu zorunlu gelir vergisi, katma değer vergisi, zorunlu sigorta primleri, motorlu taşıt vergisi, derken üzerine yapılan akaryakıt zamları ile sermayesi ve emeği hiçe sayılmaktadır. Bizim her zaman dile getirdiğimiz gibi taşımacılıkla uğraşan esnafımız için ÖTV muafiyeti beklerken, ucuz yakıt beklerken, orantısızca yapılan zamlarla nafakasını kazanan esnafımız bu durumda oldukça mağdur edilmiştir."

Teşvik bekleyen esnafın zamla karşılaştığını anlatan Keskin, "Sanayiciye teşvik yağdı, esnafa fakir fukaraya zam yağdı. Bugün dünyanın en pahalı akaryakıtını satarak, otomatiği binen zamlarla şampiyon olan Türkiye’nin artık bu duruma dur demesi gerekir. Akaryakıttaki vergi oranları indirilmelidir." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.