Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP İzmir iftarda buluştu: CHP'ye çatı salvosu

MHP İzmir iftarda buluştu: CHP'ye çatı salvosu

MHP TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural partisinin il başkanlığının düzenlediği iftar yemeğinde CHP’yi sert sözlerle eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday İhsanoğlu’nu beraber desteklediklerini vurgulayan Vural CHP’nin meclis başkanlığı seçiminde ise İhsanoğlu’na destek vermemesi hakkında, “İzmirli ‘Bize bu adamı getirdiniz oy verin dediniz, siz mecliste oy vermediniz’ deseler kendileri ne cevap verecekler'” ifadelerini kullandı. MHP İzmir iftarda buluştu

  • Ege Postası
  • 09.07.2015 - 22:52
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - MHP İzmir İl Başkanlığı iftar yemeğine teşkilat üyeleri dışında, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

İnciraltı Gurme Garden’daki iftarda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir milletvekilleri Aslan Savaşan ve Murat Koç, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar hazır bulundu. Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise geçirmiş olduğu trafik kazasından dolayı yemekte yer alamadı.


CHP İZMİRLİ’YE NE CEVAP VERECEK'

TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, genel siyaset üzerinden örnekler verirken CHP’ye sert sözlerle yüklendi. Vural cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile ortak hareket ettiklerinin altını çizerken meclis başkanlığı seçiminde CHP’nin MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklememesini eleştirdi.  Vural, “İslam dünyasında huzur yok. Kan var şiddet var. Bir barış dini olması gereken İslam dünyasında gözyaşı var. 7 Haziran seçimlerini yaptık. Çalışmalarımızla birlikte tekrar parlamentoya gittik. İki yeni arkadaşımız da geldi. Bu iftar sofrasına katılma amacım da sizlere teşekkür etmektir. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili önemli gelişmelerin olduğu bir dönemden geçiyoruz.  İzmirliye ne dediysek bugün geldiğimiz noktada aynıyız. Seçimden önce hangi mesajı vermişsek bize verdiğini yetkiyle genel başkanımız siyasetini sürdürüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce İzmir’e geldik hep beraber çalıştık. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanı olması için milletimizin önüne gitmedik m? Gittik. Biz ‘uzlaşma’ dedik. ‘Cumhurbaşkanı partici olmamalı, parti flama ve bayrağı değil Türk Bayrağı olmalı’ dedik. Şimdi MHP olarak cumhurbaşkanı adayı olarak belirlediğimiz adayı CHP desteklemedi. TBMM başkanı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’na kendi milletvekilleri desteklemekten imtina etti. İzmir’e ne söyleyeceksini? İzmirli ‘Bize bu adamı getirdiniz oy verin dediniz, siz mecliste oy vermediniz’ deseler ne cevap verecekle? TBMM’de de bir uzlaşma gerekiyordu. Bu kararlı tavrımızı sürdürdük. 7 Haziran seçimlerinden önce AKP’nin Türkiye’yi bir çözülmeye götürdüğünü söylemedik m? Bugün biz yine aynı noktadayız. CHP’ye oy vermiş kardeşlerimizin bugün HDP’yle özdeşleşmesi konusunda soru sorması lazım. MHP’nin çizgisi açık ve nettir. Biz siyasetimizi bu milletin ve devletin değerlerini korumak için yapıyoruz. MHP’nin duruşu Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşudur” diye konuştu.

İZMİR İLE BİRLEŞİP DAHA FAZLA VEKİL ÇIKARMALIYIZ
İzmir Milletvekili Murat Koç ise, kısa tuttuğu konuşmasında, “Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızın zulümden kurtulmasını diliyorum. İnşallah bir dahaki seçimlerde de İzmir ile birleşip daha fazla milletvekilleri, belediye başkanları çıkaralım” dedi.  

CHP İHSANOLU’NU MECLİS BAŞKANLIĞINA LAYIK GÖRMEDİ
İzmir Milletvekili Aslan Savaşan konuşmasında 7 Haziran Genel Seçimleri’nden örnekler verirken HDP ve CHP’ye yüklendi. Savaşan, “Ülkemizi karşılıksız seven ülkücüler olarak birlik ve beraberliğimizi bu iftar yemeğinde İzmir’e gösteriyoruz. 7 Haziran’da zor bir seçim gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızdan güç aldık. İzmirli hemşerilerimize güvendik. Pırıl pırıl adaylarla karşılarına çıktık. Hep beraber tek bilek tek yürek olduk. Oyumuzu arttıracağımıza söz verdik. Bunu başardık. Ama bununla yetinmeyeceğiz. İzmir’e İzmirliye umut olduk. Bu başarı hepimizindir. MHP asla ve asla PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile yan yana yürümeyecektir. MHP, AKP ve CHP ile de ortak hareket etmek zorunda değildir. MHP’nin kendi ilkeleri vardır. Bunun doğrultusunda hareket ediyoruz.  Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ile İhsanoğlu’nu ortak aday gösterdik. Ama CHP İhsanoğlu’nu meclis adaylığına layık görmedi.  Deniz Baykal kapalı kapılar ardından ne pazarlıklar yaptı'” dedi.


İZMİR’DE MHP BİR ADIM İLERİ GİTTİ
İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise Doğu Türkistan’da yaşananlar için açıklamalarda bulunurken geride kalan genel seçimde partisinin İzmir’de bir adım ileri gittiğini ve ivme kazandığını ifade etti. Karataş, “Dünyanın neresinde bir Türk varsa orada ızdırap ve sıkıntı var. Doğu Türkistan’da yapılan katliamı kınamakla birlikte şehit olan soydaşlarımıza, Irak ve Suriye’deki soydaşlarımıza da rahmet diliyorum. Rabbimden geride kalan soydaşlarımıza yardımcı olsun diyorum. Önümüzdeki süreç onlar için selamete kavuşur. 7 Haziran’da bir seçim yaşadık. MHP açısından kolay olmayan bir seçimdi. Zorlukların neler olduğunu söylemek istemem hepiniz biliyorsunuz. Kolay olan tarafı sizlerin inanmışlığı, gayreti ve mücadelesiydi. Dolayısıyla bu mücadeleden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Elinizden gelen gayreti ortaya koydunuz. İzmir’de MHP bir adım ileri gitti ivme kazandı. İzmir’imiz mecliste 4 vekille temsil edilir oldu. Bu İzmir’imiz açısından bir kazançtır” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDAYIZ
Koalisyon çalışmaları ve meclis başkanlığı seçimiyle ilgili de konuşan Karataş, “Hiçbir güç bizi bölücü unsurlarla yan yana anamaz. Biz İzmir teşkilatı olarak bu süreçle ilgili yapılan çalışmalardan genel başkanımız parlamentodaki grubumuzun sonuna kadar arkasındayız” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.