Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'de 'aksaçlılar' devrede

MHP'de 'aksaçlılar' devrede

MHP'de 1 Kasım'da alınan sonuçtan memnun olmayan muhalif gruplar kongrenin toplanması ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin karşısına çıkacak aday arayışını sürdürürken, MHP Genel Merkezi kongre endişesi taşımıyor.

  • Ege Postası
  • 05.11.2015 - 10:28
Ülkücü hareket içinde geçmişte önemli görevler üstlenen ‘aksaçlılar’ın 1 Kasım yenilgisi sonrası devreye girdiği belirtiliyor. Parti içinde aksaçlılar, Ülkü Ocakları kadroları, eski ve yeni milletvekillerinin de içinde bulunduğu grupların Meral Akşener ve Sinan Oğan’ın yanı sıra Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı da ikna etmeye çalıştığı öne sürülüyor. 

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, bu üç isim sessizliğini korurken, kulislerde Akşener’in yaptığı görüşmeler sonucunda önümüzdeki günlerde bir açıklama yaparak adaylık yarışına girebileceği iddia ediliyor. Partinin gidişatından rahatsız olarak çıkışta bulunan ancak diğer adaylara destek de verebilecek kişiler arasında Süleyman Sazak, Musavvat Dervişoğlu, eski Edirne İl Başkanı Mehmet Tolga Akalın’ın isimleri geçiyor. Partinin aksaçlılar grubunda yer alan Sadi Somuncuoğlu’nun da bazı Türk Ocaklı isimlerle birlikte çalışma yaptığı belirtiliyor. Daha önce Bahçeli’ye karşı aday olan, bin oyla Trabzon’da milletvekilliğini kaybeden Koray Aydın’ın ise nasıl bir tavır sergileyeceği henüz net değil.

OCAK'TAN KESİN TAVIR
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, eleştirilere hedef olan Bahçeli’ye destek vererek, “Liderimiz, büyüğümüz, şanımız, şerefimiz, namusumuz, onurumuz, Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir. Davamıza ve liderimize, sadakatimiz, samimiyetimiz, bağlılığımız her zamanki gibi en üst düzeyde olacaktır. Bu düstura aykırı hareket edenlerin feriştahına taviz vermeyeceğiz. Tavrımız net ve sert olacaktır!” dedi. 


MHP'de muhalefet harekatı: 'Devret Bahçeli'

1 Kasım seçimlerinde milletvekillerinin yarısını kaybeden MHP'de Bahçeli'ye karşı harekete geçen parti içi muhalefet, Meral Akşener isminde uzlaştı. Hareketin sloganı 'Devret Bahçeli'

Taraf Gazetesi'nin bugün manşetten verdiği habere göre; 1 Kasım'da yüzde 4.4 oy kaybeden MHP'de sular durulmuyor.

7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya koyduğu tavır ile AKP'nin yeniden tek başına iktidar olmasının baş mimarı olarak görülen Bahçeli'ye karşı, MHP içinde muhalif hareket düğmeye bastı. Hareket, sloganını da 'Devret Bahçeli' olarak belirledi.

AKŞENER TEKLİFİ DÜŞÜNÜYOR
Muhalif hareket, lider olarak Meral Akşener üzerinde birleşti. Muhalifler olası bir olağanüstü kongrede, Bahçeli'nin karşısına tek aday ile çıkmayı planlıyor. Akener'in partililerin, bir süre düşündükten sonra karar vereceğini söylediği öğrenildi. Muhalefet kurultay delegeleri ile bire bir temasa geçti.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.