Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Akçay, Çakıroğlu'nun faillerini sordu

MHP'li Akçay, Çakıroğlu'nun faillerini sordu

İzmir Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünün birinci yıldönümünde yazılı açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay gerçek faillerin halen ortaya çıkmadığını söyleyerek hükümetin olayın üstünü örtmeye çalıştığını iddia etti.

  • Ege Postası
  • 20.02.2016 - 15:10
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümünün birinci yıldönümünde yazılı açıklama yaptı. Akçay yaptığı açıklamada "20 Şubat 2015 Cuma günü İzmir'de Ege Üniversitesi kampüsünde 22 yaşında Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğrencisi ülküdaşımız Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun PKK'lı teröristlerce şehit edilmesinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen acımız sıcak, üzüntümüz baki, öfkemiz daimdir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bilim konuşulması gereken üniversitede şehit edilmesine rağmen üniversitelerdeki terör yapılanmalarına karşı önlem alınmamaktadır. AKP'nin açılım politikası yüzünden dağdaki terörist şimdi şehirlerde ve üniversitelerde terör estirmektedir. Fakülte koridorları Kandil mağaraları haline getirilmektedir. AKP iktidarı PKK'nın bu faaliyetlerine göz yummaktadır. Bugün dahi evlatlarımız üniversitelerde her an terör saldırısı ihtimaliyle karşı karşıyadır. Ege Üniversitesi ve memleketimizin dört bir yanındaki üniversitelerde meydana gelen terör saldırıları hükümetin adına açılım dediği ihanet sürecinin bir neticesidir. Ne yazıktır ki, bugün ülkemizde ahlaken ve vicdanen yozlaşmış bir iktidar hüküm sürmektedir. Fırat'ın şehadetinden sonra hiçbir hükümet üyesi ve kamu görevlisi sorumluluk almamıştır. Olaya ilişkin Başbakan, İçişleri Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanı'na vermiş olduğum soru önergeleri de cevapsız bırakılmış; hükümet adeta olayın üstünü örtmeye çalışan bir yaklaşım içerisinde olmuştur" ifadelerine yer verdi.



Aradan geçen 1 yıla rağmen gerçek failler ortada bulunmadığının altını çizen Akçay, "Olaya ilişkin biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı dava halen sonuçlandırılmamıştır. Bugün karşımızdaki en önemli sorun PKKnın dağ eğitiminden geçmiş bölücü militanların üslendiği üniversitelerin temizlenmesidir. Üniversitelerdeki can güvenliği ve öğrenim özgürlüğü yeniden sağlanmalıdır. Taviz üstüne taviz vererek bölücü terörü cesaretlendiren hükümete rağmen demokrasi, özgürlük, eğitim ve yaşama hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.