Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Yalçın: Başbakan, Kevser Suresi konusunda yeterli bilgiye sahip değil

MHP'li Yalçın: Başbakan, Kevser Suresi konusunda yeterli bilgiye sahip değil

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kevser Suresi’nin neden indirildiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ileri sürdü. Yalçın, "Kevser suresi, soy üstünlüğü meselesiyle değil, soyun...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 14:35
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kevser Suresi’nin neden indirildiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ileri sürdü. Yalçın, "Kevser suresi, soy üstünlüğü meselesiyle değil, soyun devamıyla ilgilidir. Bu meselenin asabiyetle, ırkçılıkla doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

MHP’li Yalçın yaptığı yazılı açıklama ile Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarına cevap veridi. Başbakan Erdoğan’ın, Çözüm Süreci ile ilgili gizli planlarını bozan MHP’yi bertaraf etmek için yeni hamleye giriştiğini öne süren Yalçın, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli hakkında hazırlanıp meclise gönderilen fezleke ve Başbakan’ın 57. Hükümet dönemindeki batık bankalarla ilgili Sayın Bahçeli’ye sorumluluk payı çıkarılacağını ortaya koyan açıklamaları, bunlardan ikisidir. Başbakan Erdoğan’ın yurt dışı seyahatlerinde bile MHP’yi siyaseten güçten düşürmeyi planladığını ortaya çıkaran sözleri, Sayın Devlet Bahçeli ve MHP’ye duyduğu düşmanlığın ciddi boyutlara vardığını göstermektedir. Yine ayaklarının yere basmadığı sırada Sayın Bahçeli hakkındaki fezleke sorulduğunda, Başbakan Erdoğan MHP Liderini tehdit etmekten geri durmamıştır." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, mensuplarına zımnen küfür isnadında bulunduğunu savunan Yalçın, şu ifadeleri kullandı: "Başbakan, Kutlu Doğum Haftası gibi önemli bir manevi atmosferi bile siyasete alet etmekten çekinmeyecek kadar gözünü hırs ve kibir bürümüş bir siyasetçi olduğunu böylece aşikar etmiştir. Yüce Peygamberimizin manevi huzurunda kardeşlik ve dayanışma duygularının cennetini tatmak dururken; ayrımcılığın, düşmanlığın cehennemine bir adım daha yaklaşmıştır."

"KEVSER SURESİ SOY ÜSTÜNLÜĞÜ MESELESİ DEĞİL"

Yine Başbakan’ın törende dile getirdiği süre ve ayetleri hatırlatan Yalçın, Başbakan’ın, surenin neden indirildiği konusunda yeterli bilgiye sahip olmadığını ileri sürerek, "Kevser Suresi; soy üstünlüğü meselesiyle değil, soyun devamıyla ilgilidir. Bu meselenin asabiyetle, ırkçılıkla doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır. Aynen AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın, ‘Sayın Devlet Bahçeli için evladı yok, çocuk sevgisini ve acısını bilmez’ dediği gibi, müşrikler de Peygamber Efendimizin erkek çocuklarının ölmesinden kendilerine çıkar ve gelecek ummuşlardır. Tayyip Erdoğan da bilmektedir ki İslam’da ırkıyla, kavmiyle övünüp böbürlenme yoktur. Ancak milletini sevme, onun bir ferdi olmakla iftihar etme ve mensubiyet şuuru vardır. Kişi, milletini sevmekle kınanamaz. Yeter ki bu sevgi, başka milletlere zulmetmeye, üstünlük taslamaya götürmesin. Kaldı ki Kuran-ı Kerim’de Yüce Allah ‘Birbirinizle tanışasınız diye sizleri kavimlere ve kabilelere ayırdık’ buyurmuştur." şeklinde konuştu.

57. HÜKÜMET DÖNEMİ İÇİN HODRİ MEYDAN

Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: "Siyasi hesaplarını tutturmak ve bölücülüğü meşrulaştırmak için ayetlerin arkasına saklanarak Müslümanlara küfür isnadında bulunmak; veballerin, günahların en büyüğüdür. Tarih; sahte barış havariliğine, yalancı peygamberliğe soyunanların acı sonunu anlatan kıssalarla doludur. Aslında Kevser Suresi’nde geçen ve soyu kesilmiş anlamına gelen ‘ebter’ kelimesi, AKP’nin siyasi geleceğini özetlemekte, haber vermektedir. Bir gün AKP politika hayatımızdan silinip gidecek, buna karşılık milletin gözbebeği olan MHP faaliyet göstermeye devam edecektir. Devr-i sabık yaratılarak 57. Hükümet döneminin defterlerini açmak isteyen Başbakana bir defa daha hodri meydan diyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.