Dolar 34,1808
%0.13
Euro 38,2233
%-0.06
Altın 2.936,950
%0.12
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Vural: Süreçle ilgili inşallah biz yanılırız

MHP’li Vural: Süreçle ilgili inşallah biz yanılırız

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, çözüm sürecinin insanları birbirinden koparan bir çözülme olduğunu öne sürerek, “Bu süreçle terör sorunu biter de inşallah biz yanılırız.” dedi.Vural, Erzurum’da basın toplantısı düzenleyerek,...

  • Ege Postası
  • 27.04.2013 - 17:40
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, çözüm sürecinin insanları birbirinden koparan bir çözülme olduğunu öne sürerek, “Bu süreçle terör sorunu biter de inşallah biz yanılırız.” dedi.

Vural, Erzurum’da basın toplantısı düzenleyerek, çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümete ağır eleştiriler yönelten Vural, çözüm sürecine karşı yürüttükleri çalışmaların basın tarafından sansürlendiğini iddia etti. Çözüm sürecinin insanları birbirinden koparan bir çözülme olduğunu öne süren Vural, “Bu süreçle terör sorunu biter de inşallah biz yanılırız” ifadelerini kullandı.

Terör gerçeğinin farkında olduklarını dile getiren Vural, “Bizim çözümümüzde terörün gölgesinin Doğu ve Güneydoğu’daki insanların üzerinden kalkması var. Çözümümüzün sadece yüzde 10’u silahlıdır. Terörün uluslar arası bağlantılarının tespit edilmesi ve finansmanlarının kesilmesi de diğer bir önemli çözüm parçasıdır. Politik çözümlerle ise terörü meşru bir zemine çekiyor.” şeklinde konuştu.

Toplantıda tablet bilgisayarından gazetecilere haber videoları izleten Vural, Akil İnsanlar’ın toplumun büyük bir kesimi tarafından benimsendiğini ve böylece toplumun sindirildiğini iddia etti. Vural, çözüm sürecinin hükümeti değil PKK’nin belirlediği kriterlere göre ilerlediğini ileri sürerek, bununla ilgili terörist başı Abdullah Öcalan ve Murat Karayılan’ın ifadelerini aktardı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Oktay Öztürk ise yeni Anayasa ile ilgili çalışmaların tıkandığını, komisyonun son bir kez toplanacağını ifade etti. BDP’nin bazı taleplerini laf cambazlığı ile Anayasa’ya sokmaya çalıştığını ifade eden Öztürk, yeni anayasa hayallerinin başka bahara kaldığını söyledi. Öztürk, Akil İnsanlar’ı da sert sözlerle eleştirdi. Basın toplantısına MHP İl Başkanı Zekai Kaya ve çok sayıda partili katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.