Dolar 38,4149
%0.2
Euro 43,7601
%-0.02
Altın 4.100,230
%-0.71
Bist-100 9.433,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MTSO başkan adayı Erşan projelerini anlattı

MTSO başkan adayı Erşan projelerini anlattı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başkan adayı iş adamı Muzaffer Erşan, seçilmeleri halinde şeffaf bir yönetim anlayışı ortaya koyarak, şehre yeni yatırımcıları çekmek, girişimcilerin sorunlarına çözüm yolları aramak, istihdama...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 09:55
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başkan adayı iş adamı Muzaffer Erşan, seçilmeleri halinde şeffaf bir yönetim anlayışı ortaya koyarak, şehre yeni yatırımcıları çekmek, girişimcilerin sorunlarına çözüm yolları aramak, istihdama katkı sunacak projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını söyledi.

Muzaffer Erşan, bazı iş adamlarıyla birlikte Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret ederek, cemiyet yönetim kurulu üyeleriyle biraraya geldi. Ziyarette konuşan Erşan, seçilmeleri halinde hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

Erşan, hedeflerini şöyle sıraladı: “Malatya için MTSO’nun gerçek gücünü ortaya çıkararak, değişim ve gelişime ivme kazandırmak istiyoruz. Ticaret erbabı ve sanayicinin sorunlarına etkin çözümler üretmeye çalışacağız. Ortak akıl toplantıları düzenleyerek ufuk açıcı projeleri yaşama geçireceğiz. Bugüne kadar hep eksik kalan üniversite-sanayi işbirliğini hayata geçirerek, bilimsel akıl ile sermayeyi biraraya getirip Malatya patentli ürünler imal edilmesine öncülük edeceğiz. Böylece, ülkeye katma değer kazandıracak çalışmalara zemin hazırlayacağız. Teşvik programlarından en üst düzeyde yararlanılmasını sağlamak için yatırımcıları sürekli bilgilendireceğiz. Malatya’nın swot analizini çıkararak güçlü, zayıf, fırsat üreten ve tehdit oluşturan yönlerini ortaya koyup kentin gelişmesi için yapılacakları ortaya koymayı istiyoruz. Ulusal ve uluslararası düzeyde yatırımcılar için kenti cazibe merkezi haline getirmeye çalışacağız. 30 meslek örgütünü daha dinamik kullanarak, meslek komitesi istişare toplantılarıyla en tabandaki üyeden sağlıklı bilgi akışı sağlayarak sorunlara çözüm bulunmasına katkı sunacağız. Malatya Serbest Bölgesi kurulmasını sağlayacağız. Gümrük ve hukuk müşavirliğinin kurulmasına çalışacağız.”

Malatya’daki girişimciler için yeni iş bağlantıları oluşturulması, yeni pazarlara yelken açılmasına ön ayak olacaklarını vurgulayan Erşan, “Yatırımcıların daha fazla kazanması için fuarlar düzenlenmesine ön ayak olacağız. İş dünyasının ufkunu açacak çalışmalara imza atacağız. İş forumlarıyla yeni iş bağlantılarına ön ayak olacağız. Ülkemizin en önemli sorunu cari açık. Cari açığın kapatılması ihracat ile oluyor. İhracatı artıracak adımlar atacağız. Ortaklık kültürünün geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız.” diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karaduman da MTSO seçimlerinin çok önemli olduğunu, seçimler öncesi her iki adaya da başarılar dilediğini söyledi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Kemal Deniz ise oda seçim sürecinin güzel bir şekilde ilerlediğini, Malatya’ya yakışan bir şekilde olgunlukla yürütüldüğünü söyledi. 18 Mayıs’ta yapılacak seçim sonrası kazananın Malatya olmasını temenni ettiklerine işaret eden Deniz, seçim sonucunun Malatya’nın kalkınması için hayırlı olmasını istediklerini kaydetti.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.