Dolar 34,6442
%0
Euro 36,4629
%0.23
Altın 2.950,360
%0.64
Bist-100 9.666,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Madencilere izin kolaylığı geliyor

Madencilere izin kolaylığı geliyor

Madencilik sektörü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bölge müdürlüklerinden aldığı orman izinlerini durma noktasına getiren 2014/1 sayılı genelge krizini aşmak için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ndan destek istedi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 14:31
Ege Maden İhracatçıları Birliği, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Sanayi Odası, Denizli Mermerciler Derneği ve TÜMMER yetkililerinden oluşan heyet Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ziyaret etti. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Bakanlık üst düzey bürokratlarıyla Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya başkanlığındaki heyeti kabul eden ve madencilere yakın ilgi gösteren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman izni için ÇED belgesi ile birlikte Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne, Kültür Müdürlüğü'ne, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'ne, Sulak Alanlar Genel Müdülüğü'ne ve Büyükşehirlerde Su Kanalizasyon Müdürlüğü'ne gönderilen görüş yazılarının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınmamış alanlarda istenmeyecek şekilde tekrar düzenleneceği kaydetti. 

Bakan Eroğlu, koruma altına alınmış orman alanlarında ise ilgili kurumlarda 15 gün içinde görüş gelmemesi halinde bu kurumların görüşlerinin olumlu görüş olarak değerlendirileceği bir genelge hazırlanarak Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüklerine gönderileceğini açıkladı. 

Önceden orman izinlerini orman bölge müdürlüklerine ÇED belgesi ekinde orman izin alanı projesini teslim ettiklerinde orman iznini orman bölge müdürlükleri tarafından verildiğini anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "2014 yılın Nisan ayında çıkan 2014/1 sayılı genelge sonrasında ÇED belgesinin güncel hali, orman izin belgesinin ekinde istenmeye başladı. Ayrıca, Milli Parklardan, Kültür Müdürlüğünden, DSİ'den, Sulak Alanlar Genel Müdürlüğü'nden ve Büyükşehirlerde Su Kanalizasyon Müdürlüğü'nden görüş yazısı istendi. Bu 6 görüşle birlikte orman izin dosyaları kabul edilir hale geldi. Bu süreçte çok uzun sürdüğü için sektörün orman izinleri fiilen alınamaz hale geldi" şeklinde konuştu.

DSİ, Kültür Müdürlüğü, Sulak Alanlar ve Kanalizasyon Müdürlüklerinden izin almanın her birinin 3-4 ay sürdüğünü ifade eden Kaya "Milli Parklarda müracaat ettiğinizde o yörenin flora ve faunasının bilimsel bir çalışmayla ortaya konulması isteniyordu. Bu bilimsel çalışmayı da doktorasını yapmış 2 üniversite hocasınının yapmasını şart koşuyorlardı. Bu çalışma da en az 6 ay ile 3 yıl arasında bir çalışmayı gerektiriyordu, madencilik sektörünün aldığı ruhsatların süresi 1 artı 1 yıl 2 yıl olduğu için bu da orman izinlerini alınamaz hale getirmişti. Yeni genelge bu sorunu ortadan kaldıracak. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na ve bürokratlara madencilik sektörü adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.