Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Maganda aranırken silah kaçakçılığı şebekesi ortaya çıkarıldı

Maganda aranırken silah kaçakçılığı şebekesi ortaya çıkarıldı

İzmir'de küçük bir çocuğun maganda kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından harekete geçen polis ekipleri, dört aylık takibin sonunda kaçak silah ticareti yapan bir şebekeye operasyon düzenledi. Kendi aralarındaki görüşmelerde silahlara...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 16:45
İzmir'de küçük bir çocuğun maganda kurşunuyla hayatını kaybetmesinin ardından harekete geçen polis ekipleri, dört aylık takibin sonunda kaçak silah ticareti yapan bir şebekeye operasyon düzenledi. Kendi aralarındaki görüşmelerde silahlara "zeytin", "iri zeytin", "çocuk ayakkabısı", "saman parası" gibi şifreler veren şebekenin sekiz elemanı yakalandı.

Bornova ilçesinde 2013 yılbaşı kutlamalarında havai fişek gösterini seyretmek için çatıya çıkan ilköğretim öğrencisi 11 yaşındaki Arif Dallı, başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Polis, katil zanlısını ve kaçak olduğu belirlenen tabancayı bulmak için çalışma başlattı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ticareti yapan şebeye yönelik dört ay süren takibin ardından İzmir ve Balıkesir'de eşzamanlı operasyon düzenlendi. Elebaşı Ö.T.'nin de aralarında bulunduğu sekiz zanlı yakalanarak gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 9 tabanca, 3 av tüfeği ve 284 mermi ele geçirildi. Şebekeye yönelik polis takibi sırasında da 6 tabanca ele geçirildiği bildirildi.

Zanlıların, özellikle polisin telefon dinlemeleri ve teknik takibinden kurtulmak için görüşmelerinde kaçak silah, mermi ve tüfekler için zeytin, zeytinyağı ve iri zeytin, küçük mermi için çocuk ayakkabısı, silah ücreti için saman parası, tüfek için kurbanlık, tabanca için ufaklık gibi şifreler kullandığı ortaya çıktı. İfadeleri alındıktan sonra dört zanlı savcının talimatıyla serbest bırakılırken Ö.T., S.Ç., Ü.K. ve H.B. adliyeye sevk edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.