Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Makedonya Göçmenleri kongresinde olay çıktı

Makedonya Göçmenleri kongresinde olay çıktı

Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Dernekleri'nin kongresi olaylı geçti. Karşıyaka Ahmet Priştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede Genel Başkan Necat Yılmaz’ın kongre salonunda “dernek üyesi olmayan kişilerin kanun gereği içeri giremez” sözleri üzerine ortalık karıştı. Kürsüyü basan dernek üyesi olmadıkları iddia edilen kişiler polis müdahalesiyle kürsüden indirildi

  • Ege Postası
  • 30.12.2013 - 16:19
EGE POSTASI- Karşıyaka Ahmet Priştina Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği seçiminde olaylar çıktı. Sert tartışmaların yaşandığı kongre, Genel Başkan Necat Yılmaz ile aynı yönetimde görev yapan Remzi Akyürek’i karşı karşıya getirdi. Salonda ikili arasında yaşanan tartışmaya üyeler de katılınca salon karıştı.

ÜYE OLMAYANLAR SALONA GİRİNCE
Olaylar genel Başkanı Necat Yılmaz’ın Remzi Akyürek’i yanında gelen ve derneğe üye olmadıklarını iddia edilen kişilerin salona girmemesini istemesi üzerine çıktı. Dernek Genel Başkanı Necat Yılmaz: “ Sayın üyelerimiz, Remzi Akyürek seni uyarıyorum, milleti kışkırtma, kanun ve yasa gereği buraya üye olmayan giremez. Ne zaman ki üyeler salona girer üye olmayanları salonda misafir koltuklarına alabiliriz” demesi üzerine ortalık bir anda karıştı.

KÜRSÜYÜ BASTILAR

Üye olmadıkları iddia edilen kişiler kürsüyü bastı. Genel Başkan Necat Yılmaz, Bunun üzerine kongrenin yapıldığı salona polisi çağırdı. Yılmaz karşında aday olan eski dernek sekreterine seslenerek “Remzi, Üye olmayanlar dışarı çıksın. Remzi seni uyarıyorum, üye olmayanlar dışarı çıksın, aksi takdirde emniyet tespiti yaptırarak onları gözaltına alınacaklardır. Üye olmayan arkadaşlar sizi son defa uyarıyorum lütfen dışarı çıkıın. Emniyet görevlileri buraya gelsin, gerekeni yapsınlar.”diyerek seslendi. Bu tartışmanın ardından salonda bulunan emniyet görevlileri olay yerinde güvenlik önlemi aldılar. Daha sonra seçimlere geçildi. Oy kullanmaya gelen dernek üyeleri arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Salonda Başkan adayları konuşma yaptıkları sırada zaman zaman üyeler arasında sert tartışmalar yaşandığı gözlendi. Kongreyi mevcut Başkan Necat Yılmaz’ın 262 oyla seçimi kazandı.

CİHAN TÜRSEN’E YAKIN İSİMLER OLAY ÇIKARDI İDDASI
Kongre salonunda yaşanan arbede salona girmek isteyen isimlerin CHP Karşıyaka’dan Belediye Başkan aday adayı olan Cihan Türsen’e yakın olan isimlerin olduğu ve seçime Türsen’in müdahale etmek istediği ileri sürüldü.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.