Dolar 34,2298
%-0.04
Euro 37,5110
%-0.34
Altın 2.877,000
%-0.34
Bist-100 9.132,00
%0.97

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Malatya'da 142 otobüsle kent içi toplu taşıma hizmeti veriliyor

Malatya'da 142 otobüsle kent içi toplu taşıma hizmeti veriliyor

Malatya Belediyesi iştiraklerinden Ulaşım Hizmetleri A.Ş. 'nin kent içi taşımacılık çalışmaları çerçevesinde saat 05.30 ile 01.00 saatleri arasında 142 otobüs ile hizmet verdiği açıklandı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, son...

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 17:48
Malatya Belediyesi iştiraklerinden Ulaşım Hizmetleri A.Ş. 'nin kent içi taşımacılık çalışmaları çerçevesinde saat 05.30 ile 01.00 saatleri arasında 142 otobüs ile hizmet verdiği açıklandı.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organları ile bazı siyasi partiler tarafından bir takım gerçeklerden uzak iddiaların gündeme getirildiğini, bu mesnetsiz ifadelerle ilgili açıklama yapılmasının kaçınılmaz hale geldiği belirtildi.
MOTAŞ’ın 142 otobüs ile gerek Malatya merkez, gerekse birçok ilçe ve beldeye toplu taşıma hizmeti verdiği vurgulanan açıklamada, “Sabah 05.30’dan itibaren seferlere başlayan belediye otobüsleri ancak gece saat 01.00 gibi garaja dönmektedirler. Şirketimiz, tamamen hizmet odaklı faaliyet gösteren bir şirket konumundadır. Bunun bir göstergesi olarak belediye otobüsleri yolcu sayısına, yolcu yoğunluğuna bakmadan, saati geldiğinde hareket etmektedirler. Ayrıca, ilgili yasalar gereği basın mensupları, engelli, şehit – gazi yakınları, posta dağıtıcıları, Maliye Bakanlığı’nca çıkarılan Bütçe Uygulama Talimatnamesi gereği belirlenmiş olan kamu personelleri, muhtarlar, atmış beş yaş üstü vatandaşlar, Toplu İş Sözleşmesi gereği belediye personelleri gibi toplu taşıma araçlarını kullananlardan bir kısmı ücretsiz, bir kısmı ise çok cüzi bir ücret karşılığında bu hizmetten faydalanmaktadırlar” ifadeleri kullanıldı.
Toplu taşıma araçlarında akılla kart ile akıllı bilet kullanıldığı anlatılan açıklamada, ”Akıllı Kart” ve “Akıllı Bilet” kullanılmaktadır. Akıllı Kartlar resimli ve resimsiz olmak üzere iki şekilde kullanılmakta olup; resimli kartlar abonman tarifesi yüklenebilen indirimli, tam ve emekli kartlarıdır. Aile kartları ise resimsiz olarak kullanılan akıllı kartlardır. Akıllı Biletler ise içerisinde 2 – 4 – 6 – 10 biniş hakkı olan kartlardır. Bu kartlar özellikle şehrimize geçici süreli gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olarak planlanmış ve uygulamaya geçirilmişti. Akıllı biletle yapılan binişlerin yüzde 5 – 9 oranlarında kalması tarife farklılığından ve akıllı kartların avantajlarından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla akıllı biletlere yapılan zam ile geliri artırmak değil, vatandaşları akıllı kart kullanımına teşvik etmek suretiyle abonmanlık ve aktarma sistemlerinden yararlanmalarını sağlamak amaçlanmıştır” denildi.

Bazı basın yayın organlarında belirtilen şirketin zarar rakamlarının da gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, “Şirketinin yıllık zararı diye belirtilen miktarların gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. Zira belirtilen rakamlar, MOTAŞ A.Ş.’nin birkaç yıllık toplam gelir ve gideri düzeyinde olup, böyle bir zararın meydana gelmesi mümkün değildir. Kurumsallaşma sürecinin bir gereği olarak şirketimiz uluslar arası bağımsız denetim şirketleri tarafından denetlenerek bu alanda da gerekli şeffaflık sağlanmıştır. İstenildiği takdirde yasal prosedürlerin yerine getirilmesi halinde kurum verilerimiz aynı şeffaflıkla paylaşılmaktadır. Makam aracımızın iki kez kaza yapmış olması üzerinden yapılan eleştirilerin yersiz olduğunu ve takdiri İlahi’ nin engellenemeyeceğini belirtmek gerekir. Bu kazaların keyfi yapıldığı yönünde yansımalar meydana getiren açıklamalar tümüyle etik sınırlarını aşan ve insanlık adına büyük üzüntü veren niteliktedir. Ayrıca söz konusu her iki aracın kaskolu olması dolayısı ile şirketimizin herhangi bir zararı oluşmamıştır. 2010 yılından itibaren kurumsallaşma süreci başlatılmış olup idari ve yönetimsel açıdan gerekli bütün planlamalar yapılarak hayata geçirilmiştir.
Özetle, Malatya Belediyesi MOTAŞ Şirketi; hizmet odaklı hizmet vermekte olup, kar amacı gütmemektedir. Bu nedenle halkımıza daha kaliteli, güvenli ve hızlı bir şekilde toplu taşıma hizmeti vermek amacıyla çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir” cümleleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.