Malatya'da haşerelerle mücadelede doğal yaşam hassasiyeti
Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, hastalık bulaştırma riski taşımasıyla birlikte insanları rahatsız eden sivrisinek, karasinek, kene gibi haşerelerle mücadele çalışmalarını, doğal yaşama zarar vermeden yürüttüklerini...
- Ege Postası
- 25.05.2013 - 15:30
Malatya Belediyesi tarafından 'Halk Sağlığı Alanında Haşere ile Bilimsel Mücadele' konulu konferans düzenlendi. Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, ziraat yüksek mühendisi Tuncay Yıldıztekin, mahalle muhtarları, bazı daire müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, konferansta yaptığı konuşmada, vektörlerle mücadelede kimyasal ilaçlama yöntemlerinden ziyade fiziksel kontrol yöntemleriyle mücadele edilmesi bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Haşere mücadele çalışmalarında doğal yaşama zarar vermemeye özen gösterdiklerini vurgulayan Pilten, "Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü kontrol ve denetiminde yürütülen vektörlerle entegre mücadele hizmetinde öncelikli hedefimiz; doğadaki canlılara ve çevreye zarar vermeden insanlara rahatsızlık veren ve hastalık bulaştırma riski taşıyan sivrisinek, karasinek, kene gibi haşerelerle mücadele etmek ve bunların sayısını kontrol altında tutmaktır. Diğer kurum ve müdürlüklerle, mahalle muhtarlıklarıyla sürekli olarak koordinasyon sağlayarak haşere üreme alanlarının azaltılması için tedbirler almaya çalışmaktayız." ifadelerini kullandı.
Haşerelerle mücadelede fiziki tedbirlerin yanı sıra kültürel önlemler konusunda da yoğun bir çaba harcadıklarını anlatan Pilten, "Her yıl konferans düzenleyerek, bilgilendirici broşürler hazırlayıp dağıtarak vatandaşların haşere ile mücadele konusunda bilinçlenmelerini ve tedbirler almalarını hedefliyoruz." dedi.
Başkan Vekili Pilten, ayrıca vatandaşların haşere ile mücadele çalışmalarına katkı sağlamalarını beklediklerini kaydederek, "Çöplerini sızdırmaz çöp torbalarına koyduktan sonra ağzını sıkı bir şekilde bağlayarak önceden belirlenmiş saatler arasında dışarı bırakmalarını; bahçe sulama amaçlı havuzlarındaki suları uzun süre durgun halde bekletmemelerini; ev ve bahçelerinde uzun süre çöp bırakmalarını; çatı ve bodrum katlarındaki su vanalarının damlatmasına, su birikintileri oluşturmasına izin vermemelerini bekliyoruz." diye konuştu.
Konferans programında daha sonra ziraat yüksek mühendisi Tuncay Yıldıztekin tarafından katılımcılara halk sağlığı alanında haşere ile bilimsel mücadeleyle ilgili slayt gösterisi eşliğinde bilgi verildi.
Yorum Yazın