Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mali müşavirlerden Sertel tepkisi

Mali müşavirlerden Sertel tepkisi

CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel'in İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Genel Kurulu'nda sarf ettiği "Haram yemek isteyen önce mali müşavirini değiştirir. Ben göreve başlarken 30 yıldır bu cemiyetin mali müşavirini değiştirmedim" sözlerine Mali Müşavirler Odası başkanı Feyzullah Topçu sert tepki gösterdi. Topçu, Sertel'den sözlerini düzeltmesini istedi. Sertel de "O gün yaptığım konuşmada mali müşavirlik mesleğini küçük düşürücü bir tek söz kullanmadığım gibi orada mali müşavirimizin hizmet döneminden de övgüyle söz ettim" dedi. İGC'nin Genel Kurulu'nda yaptığı o konuşmasına tepki geldi:

  • Ege Postası
  • 06.04.2015 - 14:15
İGC'nin parşembe günü yaptığı genel kurulda konuşan eski İGC Başkanı, CHP İzmir 2. bölge milletvekili adayı Atila Sertel, "Haram yemek isteyen önce mali müşavirini değiştirir. Ben göreve başlarken 30 yıldır bu cemiyetin mali müşavirini değiştirmedim" demişti. İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Feyzullah Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, Sertel'den sözlerine açıklık getirmesini ya da düzeltmesini isteyerek, şöyle konuştu: 


"Sertel, kendini genel kurulda aklamak istiyorsa mali müşavirlere saldırmak yerine, ilgili kurumlardan, bağımsız deneticilerden dönemi ile ilgili gerekli incelemeleri yaptırarak almış olduğu rapor doğrultusunda genel kurula hitap etmesi daha doğru ve inandırıcı bir davranış olurdu. Bu sebeple Sertel'den sözlerine açıklık getirmesini ve camiamızın bu hususta göstermiş olduğu hassasiyeti göz önüne alarak düzeltmeni talep ediyoruz. Sertel, onurlu ve şerefli bir mesleği ifa eden mali müşavirlere söz söylerken siz dahil herkes haddini bilmelidir. Mali müşavirler, yasal düzenlemelere meslek standart ve normlarına, muhasebe etik kurallarına uygun olarak görevlerini yerine getirirken kimsenin haram yemesine yardım ve yol gösterici olmazlar. Odamız mensubu 8 bin üyenin bulunduğu İzmir'den milletvekili adayı olmanız nedeniyle bu açıklamayı sizden isteme zorunluluğu doğmuştur." 

"KÜÇÜK DÜŞÜRMEDİM, ÖVDÜM"

CHP 2. bölge milletvekili adayı Sertel, sözlerinin siyasi gelecek beklentisi nedeniyle çarpıtılmamasını isteyerek, şunları söyledi: 

"Konuşmada Cemiyet'in Mali Müşaviri Veysi Şeker ile ilgili vurguladığım sözler, hiçbir kimseye, hiçbir kuruma hakaret içeriği taşımadığı gibi o konuşmada Veysi Şeker'in 30 yıldır verdiği hizmet övülmüştür. İki dönem boyunca onurlu ve başı dik bir şekilde yürüttüğüm İGC yönetiminin verilemeyecek hiçbir hesabı yoktur. Genel Kurul sonucu da bunu açıkça ortaya koymuştur. Tek bir doğru vardır. Bu doğru kişilere, kurumlara göre değişmez. Eğer siz doğrudan yanaysanız ki öyleyiz hiçbir kimse sizi yanlışa çekemez. Biz yönetim kurulu olarak 6 yıl boyunca görevimizi layıkıyla yaptığımız gibi Mali Müşavirimiz de kendi görevini layıkıyla yapmıştır. Veysi Şeker yaklaşık 30 yıldır dürüst, namuslu bir şekilde cemiyetimize hizmet vermektedir. O gün yaptığım konuşmada mali müşavirlik mesleğini küçük düşürücü bir tek söz kullanmadığım gibi orada mali müşavirimizin hizmet döneminden de övgüyle söz ettim. Bu söylediklerimden nasıl bir anlam çıkarıldı bilemem ama bu sözlerimin başka bir alana çekilerek siyasete malzeme yapılmasını üzüntüyle karşıladım. Benim sözlerimi başka bir siyasi gelecek beklentisiyle çarpıtmaya çalışanlar başka kişi ve kurumları buna alet etmesinler. Siyasette asıl olan halkın onayını almaktır. Yürekli olan kişi de çıkar ve halkın onayına başvurur. Siyasi emellerine saygın, dürüst kurumları alet etmeye çalışmaz."(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.