Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Malililer, barış ve istikrarı oyladı

Malililer, barış ve istikrarı oyladı

Uzun süredir dünya kamuoyunda, özellikle kuzeyindeki problemlerden dolayı gündem olan Batı Afrika Ülkesi Mali’de Pazar günü başkanlık seçimi yapıldı.Bu seçimlerde, Fransız bir firma tarafından hazırlanan biyometrik seçmen kartı ilk defa...

  • Ege Postası
  • 29.07.2013 - 00:00
Uzun süredir dünya kamuoyunda, özellikle kuzeyindeki problemlerden dolayı gündem olan Batı Afrika Ülkesi Mali’de Pazar günü başkanlık seçimi yapıldı.

Bu seçimlerde, Fransız bir firma tarafından hazırlanan biyometrik seçmen kartı ilk defa kullanıldı. Seçimlerden sonra da kimlik kartı olarak kullanılmaya devam edecek olan kart sayesinde seçime katılımın yüksel olacağı görüşü hakim. Yaklaşık 7 milyon seçmenin 1 milyona yakınının kartlarını almadıkları açıklandı.

Ülkenin bütün şehirlerinde oy kullanma işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Yarı başkanlık sistemi ile yönetilen Mali’de ilk turda 27 adaydan herhangi biri yüzde 50 barajını geçemezse, ikinci tur seçimi yapılacak. Seçim yarışının IBK (İbrahim Ebubekir Keita) ve İsmail Cisse arasında geçeceği tahmin ediliyor. BM’nin gözlemciler yolladığı seçime katılım oranının yüksek olduğu bildirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.