Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Maliye Bakanı: Gezi’nin etkilerine karşı yatırımcılarla telekonferans yaptım

Maliye Bakanı: Gezi’nin etkilerine karşı yatırımcılarla telekonferans yaptım

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gezi Parkı eylemlerinin yatırımlara darbe vurmaması adına gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Şimşek, bu çerçevede 500 yatırımcıya telekonferansla seslendiğini dile getirdi.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek...

  • Ege Postası
  • 24.06.2013 - 12:52
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gezi Parkı eylemlerinin yatırımlara darbe vurmaması adına gerekli önlemlerin alındığını belirtti. Şimşek, bu çerçevede 500 yatırımcıya telekonferansla seslendiğini dile getirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün KOSGEB-Devlet Malzeme Ofisi İşbirliği Protokolü imza törenine katıldı. Programın ardından gazetecilerin Gezi Parkı eylemleri ile ilgili sorularını cevaplayan Mehmet Şimşek, “Bir dezenformasyon süreci yaşandı. Bir karalama kara propaganda süreci yaşandı. Hem içerde hem dışarda bunun Türkiye itibarına, Türkiye kredibilitesine olumsuz etkisi olduğu açık. Ama şu an gerçekler ortada. Türkiye’nin çok sınırlı birkaç noktasında çıkan o kargaşayı sanki Türkiye’nin her yerine hakim bir durummuş gibi göstermeye çalıştılar, ama bugün yatırımcılar yavaş yavaş Türkiye’ye geliyorlar ve gerçek durumun bu olmadığını görüyorlar. Ekonomide kalıcı bir etki yaratmayacak ama kötü bir algı olduğu kesin. Gezi’nin yılsonu hedeflerine etkilerini konuşmak için henüz çok erken” dedi.

"FED’İN EKONOMİYE ETKİSİ GEZİ’DEN DAHA FAZLA"

Türkiye ekonomisini değerlendirirken Gezi Parkı olaylarıyla, FED’in sergilediği para politikasının değişmesi konularını birbirinden ayırmak gerektiğini dile getiren Şimşek, “Bugün ekonomimizi değerlendirdiğimizde Gezi’nin etkisi çok sınırlı. Ancak FED’in sergilediği durum ekonomileri daha derinden etkiledi. Gezi olayları hiçbir hedefimizi şu an için saptırmadı. Gezi’nin etkilerini konuşmak için henüz erken.” diye konuştu.

"FARKLI BİR POLİTİKA GÜNDEMİMİZDE DEĞİL"

FED’in politikasına karşılık farklı bir politikanın gündemde olmadığını bildiren Mehmet Şimşek, Türkiye’nin mali dengesinin oldukça sağlam olduğunu belirtti. Farklı bir politikaya an itibariyle gerek duymadıklarını kaydeden Şimşek, gerekirse değişen şartlara göre yeni bir politika benimseyebileceklerinin kapısını da araladı. Merkez Bankası’nın politikaları hakkında yorum yapmanın doğru olmadığına değinen Şimşek, “Merkez Bankası bağımsız bir kuruluşumuzdur. Hakkında yorum yapmak doğru değil. Merkez’in öncelikli görevi fiyat istikrarıdır. Bu anlamda gayet başarılı buluyorum. Ancak tek başına fiyat istikrarı yetmiyor, finansal istikrar da önemli” şeklinde konuştu.


"AB FASILLARIYLA İLGİLİ EKONOMİNİN ALAKASI YOK"

Avrupa Birliği’nin Türkiye’de fasıl açıp açmayacağı sorusuna Maliye Bakanı Şimşek, “AB’nin Türkiye’de fasıl açmasıyla ekonominin bir alakası yok. Son 3 yıldır AB fasıl açmıyor ama Türkiye’nin ekonomisi bundan hiç etkilenmedi. Krizden daha güçlü çıktı.” karşılığını verdi.

"LAZERLİ SİLAH PROJEMİZ ARGE AŞAMASINDA"

Programa Maliye Bakanıyla birlikte katılan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün, lazerli silah projesiyle ilgili soruları “Lazerli silah projemiz henüz araştırma aşamasında. Seri imalat projesi değil. Bu araştırma sonuçlarına göre üretim planlaması olacaktır. Bugün ortada üretim planlaması değil ARGE çalışması var. Ancak araştırmadan olumlu bir sonuç alırsak, insansız hava araçlarının, güdümlü füzelerin imhasında kullanılan önemli bir savunma silahı olarak gerçekleştirilecektir." diye cevapladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.