Dolar 34,1641
%0.01
Euro 38,2122
%0.12
Altın 2.923,700
%0.12
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manavgat'ta aile eğitimi çalışmaları 'Herkes İçin Evlilik' ismiyle kitaplaştı

Manavgat'ta aile eğitimi çalışmaları 'Herkes İçin Evlilik' ismiyle kitaplaştı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki evlilik okulunun çalışmaları kitaplaştı. Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Toros Sema Koleji Ortaokulu ve Manavgat Kaymakamlığı'nın birlikte hazırladığı Evlilik Okulu Projesi (EVOP) kapsamında,...

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 10:25
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki evlilik okulunun çalışmaları kitaplaştı. Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Toros Sema Koleji Ortaokulu ve Manavgat Kaymakamlığı'nın birlikte hazırladığı Evlilik Okulu Projesi (EVOP) kapsamında, iki yıl içinde 2 bin 200 kişiye sertifika verildiği bildirildi. Aile iletişim uzmanı ve EVOP Koordinatörü Psikolog Arif Özutku, evlilik okulu eğitim çalışmalarını "Herkes İçin Evlilik" ismiyle kitaplaştırdıklarını söyledi.

Aile müessesesinin, kültür erozyonuna bağlı olarak her geçen gün kan kaybettiğini belirten Özutku, kitabı EVOP'a katılan kursiyerlerin ellerinde her zaman kaynak bir eser olması isteği üzerine çıkardıklarını kaydetti. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere aileyi ihmal edenlerin, kurtarmak için milyar dolarlık projeleri hayata geçirdiğini anlatan Psikolog Özutku, bir milletin ve bir devletin geleceğinin de ailenin korunmasına ve aile içinde sağlıklı iletişimin saat gibi işlemesine bağlı olduğunu anlattı. Turizm sektörünün iş imkanlarına bağlı ortalama 7 bin kişinin göç ettiği Manavgat'ta, proje kapsamında boşanma oranının yüzde 22,6 oranında düşüyor olmasının yaptıkların işin ne kadar önemli ve ulvi olduğunu gösterdiğini kaydetti. İlgili kurumlardan bu yılın ilk sekiz ayında aldığı verilere göre ilçede boşanma oranlarının geçen olduğu gibi düşmeye devam ettiğini aktaran Arif Özutku, "Aile, hepimiz için sığınılacak biricik liman. Batı, aileyi ihmal ettiğinin geç farkına vardı. Avrupa ülkeleri, ihmal ettikleri aile müessesesini yeniden ayağa kaldırmak için milyar dolarlık projelere imza atıyor. Bizim aile yapımız çok güçlü. Avrupalılar da bizim aile yapımıza hayran kalıyor. Son yıllarda kültürel yozlaşmaya bağlı aile yapımız derin yara aldı. Ailenin korunmasının yolu da eşler arası sağlıklı iletişim kurmaktan geçiyor. Ailemizi korumada ve sağlıklı iletişim kurmada egolarımızı ayaklar altına alarak, 'Benim dediğim olur' anlayışını yıkalım. Kadın ve erkek, bir elmanın yarısıdır. Bütün olursa anlam ifade eder. Eşler arası sağlıklı iletişim, çocukların moral gücünü de güçlü tutar. Sığınılacak tek liman kutsal aileyi korumak için hepimiz özen gösterelim. Tarihte devletler savaşlarla ve ekonomik darboğazlarla değil, aile yapının çökmesiyle yıkılmıştır." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.