Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'da 21 saatte kontrol altına alınan yangın 300 hektar ormanı kül etti

Manisa'da 21 saatte kontrol altına alınan yangın 300 hektar ormanı kül etti

Manisa’nın Sabuncubeli mevkisinde dün saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangını, 21 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Bugün sabah saatlerinde söndürülen yangının, yaklaşık 300 hektarlık alanda etkili olduğu...

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 13:36
Manisa’nın Sabuncubeli mevkisinde dün saat 13.30 sıralarında başlayan orman yangını, 21 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Bugün sabah saatlerinde söndürülen yangının, yaklaşık 300 hektarlık alanda etkili olduğu tahmin ediliyor. Yanan bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Ormanda yaşayan çok sayıda hayvan telef olurken bölgede bulunan bir ev, bir villa ve bir kiraz bahçesi de tamamen yandı. Zarar tespiti çalışmaları devam ederken sol ayağı tamamen yanan bir dağ faresinin can çekişmesi görenlerin yüreğini burktu. Geçen yıl yaptığı evi tamamen yanan beş çocuk babası Kadri Semihsan (44) da büyük üzüntü içinde. Yangının çıkış sebebi belirlenmeye çalışılıyor.

Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, Sabuncubeli Sarıkaya mevkisinde çıkan yangının, uzun süren çalışmalar sonucunda ancak sabah saatlerinde söndürüldüğünü söyledi. Yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Müdür Akın 41 arazöz, 10 su yükleme aracı, 7 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 3 yer ekibi, 4 helikopter, 1 uçak ve 325 işçinin çalıştığını bildirdi. Müdür Akın, “Kızılçam ormanı olarak 250-300 hektara yakın bir alanın tamamen yandığını tahmin ediyoruz. Bu sonbaharda gençleştirme çalışmalarını bitireceğiz. Burası Manisa halkının yazın yayla olarak da kullandığı bir yer. Bazı vatandaşlarımızın evleri, damları ve mezarlıklar yandı. Doğaya zararı büyük oldu.” dedi.

Yangına Manisa, Uşak, İzmir ve Aydın'dan araç ve ekip desteği geldiğini belirten Layçın Akın, “Çıkış nedenini henüz bilmiyoruz ancak başladığı nokta, Karakoca mevkisindeki bir bağın kenarı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle Manisa-İzmir asfaltına inip oradan Sarıkaya mevkisine geçerek, Emlakdere köyünün yakınlarına kadar ilerledi ve bu alanda büyük tahribata yol açtı.” diye konuştu.

Yangında evi tamamen yanan Kadri Semihsan ise canlarını ve hayvanlarını zor kurtardıklarını söyledi. Evi daha geçen yıl yaptığını anlatırken gözleri dolan Semihsan, “Yangın sırasında evdeydik. Bir anda ne olduğunu anlayamadık. Canımızı zor kurtardık. Eşyalarımızı kurtarma fırsatımız olmadı. Kozalaklar fırlayınca ev bir anda yanmaya başladı. Allah’a şükür, can kaybı yok, sadece malımıza zarar geldi.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.