Manisa'da eski rektör ve vali yardımcıları ihraç edildi
Manisa'da, Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 1268 kişi kamudan ihraç edildi.
- Ege Postası
- 03.09.2016 - 13:02
Manisa'da eski rektör ve vali yardımcıları ihraç edildi
Manisa'da, Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 1268 kişi kamudan ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, vali yardımcıları Şerafettin Tuğ, Muhammed Kırılmaz, Yunusemre Kaymakamı Yüksek Topal, Kırkağaç Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş da yer aldı.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında dün Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Manisa'da 1268 kamu personeli ihraç edildi. En fazla ihraç 879 kişi ile Milli Eğitim'de yaşanırken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden 110 akademisyen de listede yer aldı. Ayrıca Manisa Vali Yardımcıları Şerafettin Tuğ ve Muhammed Kırılmaz ile Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal ve Kırkağaç Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş memuriyetten ihraç edildi.
ESKİ REKTÖR VE EŞİ DE İHRAÇ EDİLDİ
CBÜ'de Kanun Hükmünde Kararname ile 110 öğretim görevlisi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında tutuklanarak cezaevine gönderilen üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, eşi Yrd. Doç. Mefkure Nur Pakdemirli, Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya da yer aldı.
Kanun Hükmünde Kararname ile ayrıca Sağlık Müdürlüğü'nden 82, müftülükten 58, emniyetten 40, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 21, TKİ'den 16, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan 14, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden 9, jandarmadan 6, SGK'dan 5, İçişleri Bakanlığı'na bağlı kuruluşlardan 2'si vali yardımcısı, 2'si kaymakam ve biri de kaymakam adayı olmak üzere toplam 5 kişi, Elektrik Üretim A.Ş.'den 5, tapu kadastrodan 3, AFAD'dan 2, kredi yurtlar kurumundan 2, TÜİK'ten 2, Garnizondan 2, İŞKUR, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Elektrik İletim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, maliye ve PTT'den birer kişi olmak üzere toplam 1268 kamu personeli ihraç edildi.
Manisa'da 13 polis ve 1 öğretmen tutuklandı
Manisa'da, FETÖ-PDY operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 20 polisten 13'ü, 2 öğretmenden de 1'i tutuklandı.
Manisa'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün adliyeye sevk edilen 13 şube müdürü, 3 emniyet amiri, 4 komiser ve 2 öğretmenin sorguları bugün saat 06.00'da bitti. Yaklaşık 19 saat adliyeye kalan zanlılardan emniyet müdür yardımcısı A.Y., ikinci ve üçüncü sınıf emniyet müdürleri T.Y., İ.Y., V.G., M.U., E.D., M.K., M.A., M.K., A.A, Emniyet Amiri M.Y. ve S.Y., Komiser Yardımcısı B.D. ve öğretmen E.R.Y. tutuklandı. Nöbetçi sulh ceza hakimliği öğretmen F.K. ile emniyet mensubu M.T, T.G., V.G., Z.Y., M.S., Z.O. ve F.B.'yi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Bu sabah ise Manisa kent merkezi ile bazı ilçelerde, FETÖ/PDY'nin emniyet imamlarına yönelik olarak operasyon yapıldı. Manisa Emniyet Müdürlüğü imamı olduğu öne sürülen K.Y.'nin de aralarında bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı.
Aydın'da 353 öğretmenle, 300 polis meslekten ihraç edildi
Aydın'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadele kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 3 Vali Yardımcısı, 2 Kaymakam, 353 öğretmen ve 300 polis, meslekten ihraç edildi.
FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin ardından başlatılan mücadele kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Aydın'da Vali Yardımcıları İbrahim Yurdakul, İbrahim Ballı ve Necdet Türker, Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık ihraç edilen mülki amirler arasında yer aldı. Bir dönem Aydın'da görev yapan Köşk eski Kaymakamı Ufuk Seçilmiş ve Karpuzlu eski Kaymakamı Halil Berk ile Siirt'te görev yapan Çineli Vali Yardımcısı Bahadır Yörük de ihraç listesine girdi.
Aydın genelinde ise Efeler'de 105, Nazilli'de 95, Söke'de 26, Çine'de 23, Bozdoğan'da 15, Köşk'te 15, Kuyucak'ta 11, Sultanhisar'da 10, Germencik'te 9, İncirliova'da 9, Karacasu'da 8, Didim'de 6, Koçarlı'da 5, Yenipazar'da 5, Buharkent'te 4, Kuşadası'nda 3 ve Karpuzlu'da 1 öğretmen ile Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde görevli 3 eğitimci olmak üzere 353 öğretmen meslekten atıldı.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 300'den fazla polis de Kanun Hükmünde Kararname ile mesleklerinden ihraç edildi.
Aydın'da tutuklanan eski İl Sağlık Müdürü de ihraç edildi
Aydın'da, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) aralarında tutuklanan eski İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı'nın da yer aldığı yüzlerce kamu personeli meslekten ihraç edildi.
FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan mücadele kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Aydın'da Vali Yardımcıları İbrahim Yurdakul, İbrahim Ballı ve Necdet Türker, Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül, Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık ihraç edilen mülki amirler arasında yer aldı. Köşk eski Kaymakamı Ufuk Seçilmiş ve Karpuzlu eski Kaymakamı Halil Berk ile Siirt'te görev yapan Çineli Vali Yardımcısı Bahadır Yörük de ihraç listesine girdi. Aydın genelinde ise aralarında Çine İlçesi'nde 12 yıl Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yapan Mümtaz Avcı'nın da olduğu 353 öğretmen meslekten atıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Yaşar Berberoğlu ile birlikte 300'den fazla polis de mesleklerinden ihraç edildi.
EŞİ TUTUKLANDI
Aralarında eski İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Atatürk Devlet Hastanesi eski Başhekimi Dr. Halil Yürekli ve kendisi gibi doktor olan eşinin de olduğu 14 sağlık çalışanı hem tutuklandı hem de meslekten ihraç edildi. FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka'nın görevine devam ettiği, ancak öğretmen olan eşinin meslekten ihraç edilerek tutuklandığı öğrenildi.
Aydın'da 16 sağlık çalışanı tutuklandı
Aydın'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeden serbest kalan sağlık çalışanlarından 16'sı, savcılığın itirazı üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Aydın'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 19 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, 27 sağlık çalışanı gözaltına alındı. Geçen perşembe günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı, savcılıktaki ifadenin ardından serbest bırakıldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 21 kişi de buradan serbest kaldı. Savcı, bu 21 kişiden 16'sının serbest bırakılmasına itiraz ederek, tutuklanmasını talep etti. 16 kişi hakkında dosya üzerinden tutuklama kararı verildi. Tekrar gözaltına alınarak Aydın Adliyesi'ne götürülen şüpheliler, kararın yüzlerine okunmasının ardından Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
Denizli'de 1110 kişi kamudan ihraç edildi
Denizli'de, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan idari ve adli soruşturmaların sonucunda, hükmünde kararnamelerle toplam 1039 kişi kamudan ihraç edildi.
Kanun hükmünde kararnamelerden Denizli'de en fazla etkilenen kurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 729 öğretmen ve müdür ile 16 idari personel görevden ihraç edildi. Pamukkale Üniversitesi'nde ise 56 akademisyen görevden ihraç edildi.
ONLAR DA İHRAÇ EDİLDİ
Pamukkale Üniversitesi'nde ihraç edilenler arasında dikkat çekenler isimler de yer aldı. Gözaltına alınıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın dayısı eski Rektör Yaydımcısı Prof. Dr. Ali Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tarihteki Türk devletlerini temsil eden kıyafetler giyen askerlerle devlet büyüklerini karşılama fotoğrafını Twitter'da paylaşan, altına "Duşabakinoğulları" yorumu yapılınca Tıp Fakültesi Dekanlığından istifa etmek zorunda kalan Prof. Dr. Hasan Herken, Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoyan, Mühendislik Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Topçu, Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan, Teknokent eski müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, Yapı İşleri eski Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hayri Ün ve eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Selahitdin Özçelik kararnameyle üniversiteden ihraç edildi.
Üç kararnameyle Denizli'de Vali Yardımcıları Alaattin Aktaş, Tuncay Engin, Mehmet Canoğlu ve İsmail Kaygısız ile Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ile Baklan Kaymakamı Fethi Savran ihraç edildi. Sağlık alanında ise ikisi uzman 7 doktor, 48 hemşire ebe ve sağlık çalışanı da kumadaki görevlerinden ihraç edildi.
Emniyet Müdürlüğü'nden müdür, amir, komiser ve polis memuru olmak üzere 40, Orman Bölge Müdürlüğü'nde 2'si müdür toplam 15, Meteoroloji 1, Çevre ve Şehircilik 3, TCDD 1, Devlet Hava Meydan İşletmesi 6, Türksat Uydu Haberleşme 1, Gıda, Tarım ve Hayvancılık 26, Göç İdaresi 3, Maliye ve Gelir İdaresinden 1'i il müdürü olmak üzere 4 müdür yardımcısı toplam 17 kişi, Bilim Sanayi ve Teknoloji 1, TSE 1, SGK 8, Tapu ve Kadastro 10, Elektrik İletim 1, Gençlik ve Spor 2, AFAD 1, Aile ve Sosyal Politikalar 4 ve Müftülük'te görevli 69 imam ve müezzin kamudaki görevlerinden ihraç edildi.
11. Komando Tugay Komutanlığı'ndan da subay ve astsubaylarında bulunduğu 37 kişi de ihraç edildi.
Acıpayam Kaymakamı gözaltına alındı, avukatlar adli kontrol şartıyla serbest
Denizli'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen pazartesi günü gözaltına alınan 9 avukat, dün sevk edildiği adliyede adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı. Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan ise gözaltına alındı.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında avukatlara yönelik operasyon yaptı. Operasyonda avukatlar K.K., M.G., Ö.A., M.İ.Ç, M.M., E.T., E.K. Y.Y. ve M.K. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen avukatların tamamı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. H.K. isimli bir avukatın arandığı belirtildi.
FETÖ ile bağlantılı okullarda görev yapan öğretmen ve muhasebecilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 24 öğretmen ve muhasebeciden A.D., T.K., M.A., Y.Ö. ve İ.K. tutuklandı.
Öte yandan; Acıpayam Kaymakamı Karahan Daştan ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alındı.
Yargıtay tetkik hakimi Uslu, Kütahya'da teslim oldu
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Yargıtay Tetkik Hakimi 33 yaşındaki Abdullah Uslu, bugün Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde polise teslim oldu.
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Ankara 5'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında yakalama kararı bulunan ve bir süre önce de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilen Yargıtay Tetkik Hakimi Abdullah Uslu'nun Tavşanlı ilçesindeki yakınlarının yanına gelebileceği bilgisini alan polis ekipleri dün gece Bağlık Mahallesi'ndeki 3 ayrı eve operasyon düzenledi. Yapılan aramada Abdullah Uslu bulunamadı.
Ekipler, ilçe giriş ve çıkışlarını tutup arama çalışmalarını sürdürürken Abdullah Uslu, bugün babası Recep Uslu'ya ait otomobille Tavşanlı Polis Merkezi Amirliği'ne giderek teslim oldu.
Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü yakınlarında görüldüğü öne sürülen Uslu polisler tarafından Ankara'ya götürüldü.
Gediz'de FETÖ operasyonuna 4 tutuklama
Kütahya'nın Gediz İlçesi'ndeki FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 9 kişiden 4'ü tutuklandı.
Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince öğretmen, gazete dağıtıcısı ve muhasebecilerin de aralarında bulunduğu M.C., M.Ç., İ.İ., E.İ., M.A., A.G., A.M., B.E. ve A.G.B. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.İ., M.C., M.A., B.E. tutuklandı. M.Ç., E.İ., A.G., A.M. ve A.G.B. ise adli kontrol şartıyla yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı.
Ortaca ve Dalaman'da FETÖ'ye 3 tutuklama daha
Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçelerindeki FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alına 6 kişi adliye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüphelilerden 3'ünü tutukladı. Aynı operasyon kapsamında tutuklu sayısı 11 kişiye çıktı.
Ortaca ve Dalaman'da polis, geçen 20 Ağustos'ta, FETÖ/PDY'yle ilişkisi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Toplam 16 ev ve işyerine düzenlenen operasyonlarda, 7'si Dalaman'da 9'u ise Ortaca'da olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobillerindeki aramalarda bulunan ve FETÖ/PDY ile ilgili olabileceğinden şüphelenilen çok sayıda belge, bilgisayar kasası ve dijital veriye el konuldu. Gözaltına alınan 16 kişiden 10'u geçen salı günü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklandı, biri savcılıktan, diğeri yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Diğer 6 şüpheli ise dün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği altı şüpheliden A.A. , S.Ç., Y.O.'yi tutukladı. M.A.O., A.Ş. ve A.T. adlı üç şüpheli ise yurt dışı yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Böylelikle 16 şüpheliden 11'u tutuklanmış oldu. (DHA)
Yorum Yazın