Dolar 32,7442
%0.57
Euro 35,4934
%0.56
Altın 2.491,030
%0.96
Bist-100 10.880,00
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa'da 'paralel' operasyonda flaş gelişme

Manisa'da 'paralel' operasyonda flaş gelişme

Manisa'da 'paralel' operasyonda arananlardan 1'i İstanbul'da yakalandı

  • Ege Postası
  • 18.11.2015 - 12:51
MANİSA'da, 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aranan 4 kişiden biri olan İ.A., İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yurda giriş yaparken yakalandı. Manisa'ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan İ.A., bu sabah adliyeye sevk edildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturması kapsamında, geçen hafta salı günü kentte 35 kişinin yakalanması için operasyon yapıldı. Bugüne kadar toplam 31 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü emniyetten serbest kaldı. Adliyeye sevk edilenlerden ilk olarak 3'ü tutuklandı. Serbest kalan 25 kişi için savcılık itiraz etti. Dosya üzerinden inceleme yapan Manisa 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararı verdiği 7 kişi dün sabah tekrar yakalandı. Kararın yüzüne okunduğu şüpheliler cezaevine gönderilirken; tutuklu sayısı 10'a çıktı. 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Operasyonun 1 numaralı ismi Fethullah Gülen ve şüphelilerin kendi içlerinde 'Manisa İmamı' olarak adlandırıldığı öne sürülen özel bir eğitim kurumunda eğitim koordinatörü olan A.Ş., kuyumcu ve halıcı İ.A. ile H.T.K.'nin yakalanması için çalışmalar sürdü. Aranan şüphelilerden İ.A.'nın yurt dışından ülkeye giriş yaparken, dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde polis tarafından yakalandığı belirtildi. Manisa'ya getirilen İ.A., emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

SERBEST KALDI
Manisa'da "paralel devlet yapılanması" ve "Fethullahçı Terör Örgütü"ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında aranan ve ülkeye giriş yaparken İstanbul'da havaalanında gözaltına alınan İ.A., sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.