Dolar 34,0843
%0.2
Euro 38,1129
%0.15
Altın 2.845,970
%0.59
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Manisa’daki yangında 3’üncü gün; Tahliye edilen Karayakup köyünde evler yandı

Manisa’daki yangında 3’üncü gün; Tahliye edilen Karayakup köyünde evler yandı

Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi’nde önceki gün çıkan orman yangınına müdahale sürerken, dün tedbir amaçlı tahliye edilen 20 hanelik Karayakup Mahallesi'nde acı gerçek gün ağırınca ortaya çıktı. Tahliye edilen Karayakup Mahallesi’ndeki cami dahil tüm evlerin yanarak, kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 16.08.2024 - 10:51
  • Güncelleme: 16.08.2024 - 21:14

Gördes ilçesi Boyalı Mahallesi’nde önceki gün çıkan orman yangınına müdahale sürerken, dün tedbir amaçlı 20 hanelik Karayakup ve 57 hanelik Yeniköy Mahalleleri tahliye edildi. Acı gerçek gün ağırınca ortaya çıktı. Tahliye edilen 20 hanelik 40 kişinin yaşadığı Karayakup Mahallesi’ndeki cami dahil tüm evlerin yanarak, kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Gördes ilçe jandarma merkez karakolu ekiplerinin erken müdahalesi ise olası bir faciayı önledi. Erken davranarak, yangının geliş yönüne doğru mahalleyi boşaltan ekipler, olası bir can kaybının önüne geçti.

Duman yoğunluğundan dolayı mahalleye sivil giriş çıkışları yasaklanırken, mahalle girişinde bekleyen ekipler, kimseyi içeri almıyor. Ayrıca mahallede itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor. Hasar tespit çalışmaları ise yangının kontrol altına alınması ardından gerçekleşecek.

Evleri yanan Yakup-Sevinç çifti, üzgün olduklarını belirtti.

BU KEZ YUNUSEMRE'DE ORMAN YANGINI

Gördes ilçesinde yangın söndürme çalışmaları sürerken, bu kez Yunusemre ilçesinde alevler yükseldi.

Akgedik Mahallesi'ndeki ormanda, saat 11.00 sıralarında yangın çıktı. İhbarla olay yerine orman ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin 11.15'te yapıldığı yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter, 2 arazöz, 1 su ikmal, 3 dozer ekibi ile müdahale ediliyor.

BAZI YAZLIK EVLER ZARAR GÖRDÜ, İKİ MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Manisa'nın Gördes ilçesinde çıkan ve 3 gündür devam eden orman yangına müdahale havadan ve karadan sürüyor. Alevler rüzgarın etkisiyle büyüyerek Salihli'nin kırsal Kale ve Kemer mahallelerine kadar ulaştı. Her iki mahalledeki yazlık olarak kullanılan bazı evler zarar gördü. Kale ve Kemer mahalleri tedbir amacıyla boşaltıldı. Mahallede yaşayan vatandaşlar, eşyalarını ve hayvanlarını güvenli bölgeye taşıdı.

SALİHLİ'DE 1, GÖLMARMARA'DA İSE 2 MAHALLE TAHLİYE EDİLECEK

Öte yandan Salihli'nin Kurttutan ile Gölmarmara'nın Yunuslar ve Çamköy mahallelerinin de tedbir amacıyla boşaltılacağı bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.