Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9233
%0.39
Altın 2.921,960
%-0.26
Bist-100 9.236,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis'e gelmemenin faturası bu!

Meclis'e gelmemenin faturası bu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medyanın şehit haberlerini vermemesinin gerçeği değiştirmediğini belirterek, Başbakan Erdoğan’ı, TBMM’ye gelmemenin faturasını ödemekle suçladı.

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 15:37
 ANKARA- Kılıçdaroğlu, Hürriyet’e şu değerlendirmeleri yaptı: 

Meclis’i reddettiler

Biz eleştirdiğimiz için tek hedefleri CHP. Ne yaptı CH? ‘Terörle böyle mücadele edilmez. ‘Meclis’i toplayalım, adam gibi konuşalım’ dedik. Kim reddett? AKP. Meclis’e gelmemenin ağır faturası altında ezilmiş durumda.

Başbakan bilmiyor

Başbakan’ın, Bakan’ın orada ne olduğundan haberi var m? Samimi söylüyorum yok. Esad’a kızacağına önce kendisine kızsın. İran’a kızacağına kendisini sorgulasın. Bu ülkelerle Türkiye’nin sorunu yoktu. Niye savaş noktasına geldi? Her açıdan kendisini sorgulamalı.

Gerçek değişmiyor

Başbakan’ın eleştiriye tahammülü yok. AKP şu anda Türkiye’yi yönetemiyor. Olaylar oluyor, Başbakan’da ses yok. Peki ne zaman ses çıkıyo? CHP’ye saldırmak istediği zaman. Ama işte 10 şehit. Medyaya da yazdırmıyorsun; ama bu 10 şehit gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Kimi kandırıyorsu? Sanki Türkiye güllük gülistanlık, işleri güçleri CHP’yi eleştiriyorlar.

 

Yalnızlaşan ülke

 

Türkiye bu iktidarla gidemez, yoksa ülke daha da karanlık noktaya taşınır. Batının egemen güçlerinin taşeronluğunu yapmak bize yakışmıyor dedik eleştirdiler. Sonuçta Türkiye, bölgesinde yalnızlaşan, Orta Doğu’da sesi dinlenmeyen bir ülke oldu.

 

Korkuya teslim nokta

 

Hani güvenlik güçleri her şeye hakimdi, istihbarat çok iyiyd? Bunu sormayacak mıyı? Türkiye’yi korkuya teslim eder noktaya getirdiler. Demokrasiden uzaklaşır, otoriter rejimlere yönelirseniz sonuç böyle olur. Yol haritası gönderdik, ahlaki olmadığını söyledi... Olur mu bu'

 

En büyük hatası

 

Bunlar iktidar olamıyorlar, bunun için muktedir olmak gerek. Ancak muktedir olmak için de demokrasiye, hukuka inanmaları gerek. Bunlar bu değerlere inanmıyorlar. Zulmetmeyi demokrasi ve hukuk diye görüyorlar. En büyük hatalarından biri de bu.

 

Dinçer de çapsız adam

 

Bir Milli Eğitim Bakanı çıkar da, “66 aya PKK karşı” der mi, Allah aşkına. Bu kadar çapsız bir adamı getirip bu koltuğa oturtursanız böyle olur. Başarısızlıklarını nasıl örtecekler; böyle örtecekler. PKK ile halkı korkutacaklar. O noktaya geldiler. Başbakan, çocuğuna rapor alanı ihanet ve çocuğunu geri zekalı kabul etmekle suçluyor. Bunu söyleyen bir siyaset adamının aklından şüphe ederim. Anne-babanın çocuğunu koruma refleksini siz geri zekalılık diye nasıl nitelersiniz'

 

20 gün sonra buluştu

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile görüştü. Aygün’ün PKK’lılar tarafından kaçırılmasından 20 gün sonra CHP genel merkezinde başbaşa görüşme yarım saat sürdü. Aygün, dün Twitter mesajında, “Anket yaptırdım halk inanmıyor” diyen Başbakan Erdoğan’a yanıt verdi. Aygün, “Merak ediyorum, Hakkari il başkanın ‘PKK’lı’ mı, yoksa ‘gönüllü’ mü gitt? Ona da anket yaptıracak mısın'” diye sordu.

(Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.