Dolar 32,5643
%0.15
Euro 35,2085
%0.67
Altın 2.469,200
%1.38
Bist-100 10.625,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis'te yumruklar konuştu

Meclis'te yumruklar konuştu

TBMM'de HSYK teklifinin görüşüldüğü komisyon toplantısı olaylı geçti.

  • Ege Postası
  • 11.01.2014 - 15:28
Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre, HSYK tekilfinin görüşüldüğü komisyonda kavga çıktı. AKP ve CHP'li vekiller yumruklaştılar. Teklifin görüşüldüğü TBMM Adalet Komisyonu'nda, Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, HSYK üyelerinin çağrılıp çağrılmamasını oylamaya sunmak isteyince kavga çıktı. CHP'li vekiller, "Faşizme geçit yok, her yer yolsuzluk, her yer rüşvet" sloganları attı.

Bunun üzerine AKP ve CHP'li vekiller önce birbirlerini itip kaktılar ardından yumruklaştılar. Başkan İyimaya kürsüden indi ve toplantıya kısa bir süre ara verildi. İyimaya aradan sonra teklifin görüşülmesine geçilmesini oylattı. AKP oylarıyla teklifin görüşülmesine geçildi. Bu kararı CHP'li vekiller, "Faşizme geçit yok, her yer yolsuzluk, her yer rüşvet" sloganları eşliğinde masalara vurarak protesto ettiler. Protestolar nedeniyle görüşmeler henüz başlamadı.

'Bilal'i çağırın'
Gergin geçen ve hala usul tartışmalarıyla 4.5 saattir süren kanun teklifinin görüşmelerine hala geçilemeyen Komisyon toplantısı bir saatlik aradan 19.30'da yeniden başladı. Usul tartışmaları 20.20'de alevlendi ve gerginlik kavgaya dönüştü. CHP'li vekiller "Saatlerdir tartışıyoruz, hala HSYK üyelerinin çağrılıp çağrılmayacağını öğrenemedik" dediler. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "Sayın Bakan'ın etik olarak çağrımızı HSYK'ya bildirmesi gerekirdi bildirmemiş. Ben bu durumu oylarınıza sunuyorum" dedi. CHP'liler masalara vurarak İyimaya'yı protesto ettiler ve "Sayın Başkan temel hak ve özgürlükleri oylamaya sunamazsınız. Adalet Bakanı böyle davranır, talimat almış ama siz yapmayın" dediler.

Daha sonra AKP ve CHP'li vekiller başkanlık kürsünün önüne gelerek tartıştılar. Kavga sırasında milletvekilleri önce itişip kakıştılar daha sonra yumruklaştılar. Bazı CHP'liler ise "HSYK'yı çağırmıyorsunuz, Başbakan'ı çağırın. Yazıklar olsun. Bilal'i çağırın" diye bağırdılar.

Meclis Başkanı Çiçek müdahale etmesi için çağrıldı
CHP'li Engin Altay, can güvenlikleri olmadığını belirterek, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i göreve çağırdı. Altay, Çiçek'i telefonla da aradı ve müdahale etmeye çağırdı.

CHP'li Engin Altay; "4+4+4'te de aynı şeyi yaptınız. Ölürüm de içtüzüğü çiğnetmem. Benim cesedimi çiğnemeden içtüzüğü çiğneyemezsiniz. Bütün arkadaşlar konuşacak" dedi. Komisyon başkanı ile tartışan CHP'li Öztürk komisyondan CHP'li Mehmet Haberal tarafından çıkarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.