Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclise fuar iddiaları damga vurdu

Meclise fuar iddiaları damga vurdu

Eylül ayının son meclis birleşimini gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde oturumda AK Parti’li isimlerin gündeme getirdiği fuar iddiaları damga vurdu.Meclis toplantısında yeni fuar alanının fay hattı üzerine inşa edildiği yönündeki iddialara sert tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu, eleştirilere “Pes” diyerek yanıt verdi. Meclise fuar iddiaları damga vurdu

  • Ege Postası
  • 18.09.2015 - 20:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda kış aylarında hizmete giren 400 milyon liralık fuar yatırımı masaya yatırıldı. Geçmişte inşaatı mühürlenen ve çeşitli tartışmalara yol açan Gaziemir’deki fuar yatırımını eleştiren AK Parti’li meclis üyeleri fuarın fay hattı üzerinden geçip geçmediği ve gerekli zemin etütlerinin yapılıp yapılmadığıyla ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı.
 
 
AK PARTİ’DEN FLAŞ FUAR İDDİALARI
Oturumda AK Parti grubu adına söz alan Çağlar Haspolat, Fuar İzmir ile ilgili flaş iddialarda bulunarak,  “Son yılların en büyük yatırımı olan Fuarİzmir’e harcanan rakam 400 milyon lira. Bu para monoray ve kavşak gibi yatırımlarla birlikte 1 milyon lirayı bulacak. Ancak bu yatırımın değerini sıfıra indirecek bir takım iddialar var. Yeni Fuar Alanı tamamlanmadan önce burada imar planına esas jeolojik zemin etütlerinin yapılmadığı, fuarın fay hattı üzerime inşa edildiği ve altından geçen dere yatağının değiştirildiği yönünde birtakım iddialar var. Kaldı ki, bu iddialar ile ilgili bir sivil toplum kuruluşu dava açmış. Bu iddialar bizi üzüyor. Biz bu sis perdesinin kalkmasını istiyoruz. Belediye bu iddialara karşı nasıl bir savunma yapacaktır merak ediyoruz. Doğal afet ile siyaset yapılmaz diye  bir sözünüz vardı. Bu fuar da İzmir’in servetidir. Derenin üstüne fuar yapılmaz” şeklinde konuştu.
 

KOCAOĞLU İDDİALARA TEPKİ GÖSTERDİ, “PES” DEDİ
Haspolat’ın gündeme taşıdığı iddialara sert çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise şunları söyledi: “Burada inşaat yapıldı. İnşaat aşamasında buranın zemin etütleri yapıldı. Yaptığımız zemin etütlerinde fay hattına rastlanmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fay hattı üzerinde zemin etüdü yapmadan inşaata başlaması diye bir şey söz konusu olamayacağı bir realite. Orada küçük bir dere yatağı vardı, deplase edildi. Bu da her zaman yapılabilecek bir işlemdir. Elma ile armut derken aşure yaptınız… Ben başka bir ilde olan afet üzerinden siyaset yapılmaz. Zaten bir sivil toplum örgütü yargıya müracaat etmiş. Bu davanın sonucunu bekleyip görmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Çağlar Bey de davaya müdahil olabilir. Şu fuar alanına da elimizi sürmeye çalışıyoruz... Ben pes ediyorum arkadaşlar… Bu belediye kimseden yardım görmeden, yerin tamamını 3 bin 337 metrekare alanı kapı kapı dolaşarak, yalvararak almış, projesini yapmış, kredi kullanmamış, kimsenin bir kuruş katkısı yok. Belediye 400 milyon lira harcayarak bu eseri ortaya çıkarmış. Bunları yapmayın... Dedikodu olur, söylenir… Elimizi sürelim, kirletelim... Bunları bırakalım arkadaşlar. Yok böyle bir şey şeker kardeşim... Burası İzmir Büyükşehir Belediyesi, burası kentin meclisi…” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.