Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mehmet Ali Aydınlar: Yüzde 60'a yüzde 40 oy oranıyla kazanırız

Mehmet Ali Aydınlar: Yüzde 60'a yüzde 40 oy oranıyla kazanırız

Fenerbahçe başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, bugün yapılan genel kurulun ilk gününde yaşananları anlatırken, olaylı bir şekilde Fenerbahçe'de Alex'e jübile yapacaklarını söyledi.Habertürk TV'de Faik Çetiner'in sorularını cevaplayan...

  • Ege Postası
  • 03.11.2013 - 01:17
Fenerbahçe başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar, bugün yapılan genel kurulun ilk gününde yaşananları anlatırken, olaylı bir şekilde Fenerbahçe'de Alex'e jübile yapacaklarını söyledi.

Habertürk TV'de Faik Çetiner'in sorularını cevaplayan Mehmet Ali Aydınlar, genel kurulda verdikleri önergenin kabul edilmemesine üzüldüğünü söyledi. "Sevgili Vefa Küçük önergemizi reddetti." diyen Aydınlar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sevgili Vefa Küçük, 'Başkan adaylarının konuşma sırası oylama ile yapılsın' önergemizi reddetti. Sayın Erzik ve sayın Başbakan ile olan görüşmemizi Aziz Yıldırım'a Şenes bey mi yoksa başbakan mı aktard? Aziz Bey kadar Galatasaray şampiyonluğu görmüş başka bir başkan yok. Galatasaray benim gelmemi istemez. Aziz beyin Florya'ya heykelini dikecekler.

Belgelerin bana geldiği doğru ama ben belgelere bakmadan kozmik odaya teslim ettim. Rapor açıklandıktan sonra belgeler benim evime gelmiştir. Fenerbahçe Acıbadem voleybol takımı üzerinden eleştiri alıyorum. Benim kurduğum o kadro hem Türkiye'de hem de Avrupa'da şampiyon oldu. Benden sonra ne lig, ne de Avrupa'da başarılı oldu. Ali Koç voleybolda gelen başarılarda benim hakkımı veren tek kişi. Aziz Yıldırım ise her zaman emeğimi küçümsedi.

CAS davası 'Namusumuz' diyenler bunlar değil miyd? Hani vatan için geri çekmişlerd? Arada laf götüren bir kişi bu işleri daha da zorlaştırdı. 8 takım ile ilgili 19 maç vardı. Olayı saptırıyorlar. İsviçre Federasyonu'nun dik duruşunu bize örnek göstererek 'Siz dik duramadınız' dediler. Ne old? FIFA devreye girdi. Dik duran İsviçre Federasyonu futbolcuların lisanslarını iptal etti. Sion'a puan silme cezası verdi. 'CAS'ın sonucu ne olursa olsun biz bu sene Avrupa'da devam edeceğiz' dediler. Ne oldu ' Devam edebildiler m? Ben durum vahim demeseydim UEFA ceza vermez miyd? Ben vahim dediğim için mi böyle old? 3 Temmuz sabahı istifa etseydim bugün kongreye omuzlarda girerdim.

Fenerbahçe'nin gerçek borcunu kimse bilmiyor. Fenerbahçe TV ve fenerbahce.org benim adaylığımdan bahsetmiyor. Aziz Yıldırım ben Fenerbahçe'nin telefonundan 'kimseyi aramıyorum' dedi; ama bugün Aziz Yıldırım'ın banttan sesiyle beni iki kere aradılar. Bir arkadaşımı ise üç kere aramışlar.

Fenerbahçe'de işini iyi yapan hiçbir kişiyi işten çıkartmayacağım. Fenerbahçe'de çalışan kongre üyelerinin oy kullanma hakkı yok. Seçimden önce işten çıkartıp oy kullandıracaklar ve daha sonra işe alacaklar. Bunu tespit edersek kongre iptal olur.

"TAMAMEN SPORTİF BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ"

"Aziz Yıldırım iyi bir liste yapamadığı için açıklamıyor. Böyle bir kongre olur mu! Yönetim kurulunda kimlerin olduğunu insanlar bilmek istemez mi! 7-8 bin katılım olur. En az 4 bin oy alırım. Biz bu seçimi kazanacağız. Yüzde 60'a yüzde 40 oy oranıyla kazanırız. Aksini düşünemiyorum. Elimizde böyle liste var. Karşımızda liste yok. Seçimi siyasileştiriyorlar.

Biz bu stadın tapusunu alacağız. Sportif başarıyı getireceğiz. Biz eğitim değil spor kulübüyüz. Üniversiteye karşıyım. Kulübe ne faydası olacak. Fenerbahçe Koleji'nin bir faydası var mı! Fenerbahçe'nin bankayla ne işi var. Aziz Yıldırım'ın bana 'Nasıl Avrupa'nın en iyi 5 kulübünden biri yapacaksın'' diye sormuş. Kaynakları doğru yönetirseniz başarı gelir. Bunu söylemek ayıp ama gerekirse cebimizden vereceğiz. Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaparsam tatmin olurum. Türkiye Ligi şampiyonluğu beni asla tatmin etmez. Tamamen sportif başarıya odaklanacağız. Spor ekonomisi dünyanın en önemli ekonomilerinden biri. Dünyanın ikinci büyük sağlık zincirinin en büyük hissedarıyım."

"ALEX'E JÜBİLE YAPARIZ"

"Taraftarlar hep yanlış yönlendirildi. Taraftar, Fenerbahçe Başkanı'na bakar. Başkan kimse onunla birlikte olur. İçi boş taahhütte bulunmam. Başkan olursam Avrupa'dan men cezasının düşmesi için elimden geleni yaparım.

Değerlerimizi çabuk kaybediyoruz. Alex'e jübile yaparız. Futbol okulu açarız. Eğer kabul ederse, onunla ömür boyu devam edecek kalıcı projeler yapmak isteriz. Ersun Yanal iyi bir teknik direktör. Eğer başkan olursak sonuna kadar arkasında oluruz. Aziz Yıldırım'ın kitapçığını okumadım. Üslup ve seviyeyi beğenmedim. Zamanında Nihat Özdemir'e 'Benden ne istiyorsunuz'' dedim. O da bana 'Başkan seni en büyük rakibi olarak görüyor' yanıtını verdi. Adıma atılan iftiralar aday olmamın nedenlerindendir.

Ferit Şahenk, Hamdi Akın veya Ali Koç aday olsalardı, ben aday olmazdım. Yarın ben seçimi kazanacağım. Aziz Yıldırım'a hem kızgın hem de kırgınım. Taraftarlar, Avrupa'da önde giden bir takım görmek istiyorsa, onu başaracak kişi işte burada. Başkan olmak istememin nedeni Fenerbahçe aşkımızdır. Gelince ilk olarak 'Neyi teslim aldığımızın' fotoğrafını çekeceğiz. Bunu da paylaşacağız.

Sonra tüzük tadilatına başlayacağız. Kulüpten ihraç edilen arkadaşlarımızın tümünü yeniden alacağız. Bütün kongre üyelerini sandığa davet ediyorum. Bize güvenirlerse, biz bu kulübe çağ atlatacağız. Gelip oylarını kullansınlar. Oylarını ister bana ister Aziz beye versinler önemli değil, ama gelip oylarını kullansınlar. Ben Fenerbahçelilik görevimi yaptım."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.