Dolar 34,0426
%0.2
Euro 37,6306
%-0.11
Altın 2.734,160
%0.21
Bist-100 9.793,00
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mehteran Paterson’dan geçti

Mehteran Paterson’dan geçti

Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), 32. Türk Günü festivalleri kapsamında etkinliklerine başladı. Etkinlikler çerçevesinde Türk nüfusunun yoğun olduğu New Jersey’nin Paterson şehrine getirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 10:12
Türk- Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), 32. Türk Günü festivalleri kapsamında etkinliklerine başladı. Etkinlikler çerçevesinde Türk nüfusunun yoğun olduğu New Jersey’nin Paterson şehrine getirilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı katılımcılara mini bir konser verdi. Paterson'un Main caddesine gelen mehter takımını, Türk vatandaşlarının yanı sıra Araplar, Hispanikler ve Amerikalılar büyük ilgi gösterdi.

Yaklaşık bir saat süren gösteride çalınan marşlara katılımcılar da eşlik etti. Daha önce mehter takımı görmeyen Amerikalılar, uzun süre çalınan marşları dinlemeyi tercih etti. Organizatörlerden Paterson Türk- Amerikan Cemiyeti Başkanı Derya Taşkın, Paterson’a ilk defa mehteran takımının geldiğini söyledi. Gurbetteki vatandaşların birçoğunun ilk defa mehter takımı gördüklerini söyleyen Taşkın, hafta boyunca New York ve Philadelphia’da çeşitli etkinliklere devam edeceklerini belirtti. Etkinliğe küçük yaştaki çocukların ilgi göstermesi ise dikkat çekti. Konser sonrası katılımcılar mehter takımı üyeleri ile fotoğraf çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.