Dolar 33,9863
%0.27
Euro 37,8370
%0.63
Altın 2.820,570
%0.39
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes Belediye Başkan Vekili Özkan'ın delegeliği düşürüldü

Menderes Belediye Başkan Vekili Özkan'ın delegeliği düşürüldü

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Menderes İlçe Kongresi’nde Hakan Karakurt sandıktan çıkan isim olmuştu. Karakurt’un il delegeleri listesinde yer alan ve delege seçilen Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın delegeliği dün yapılan itiraz başvurusunun değerlendirilmesinin ardından Menderes İlçe Seçim Kurulu kararı ile düşürüldü.

  • Ege Postası
  • 23.08.2023 - 11:12
  • Güncelleme: 23.08.2023 - 17:39

ALİ ÇATALBAŞ-EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe Başkanlığı'nın Olağan İlçe Kongresi geçen pazar günü gerçekleşmişti.

Seçim sonucunda Hakan Karakurt, ilçe başkanı seçilmişti.

Kongrenin ardından belediye meclis üyesi olduğu gerekçesi ile Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan'ın delegeliğine itiraz edildi.

Menderes Belediye Başkan ekilliği görevini yürüten Belediye Meclis Üyesi Erkan Özkan'ın belediye meclis üyesi olduğu gerekçesiyle il delegesi seçilemeyeceği yönünde Aydoğan Mutlu tarafından itiraz edilmişti.

DELEGELİĞİ İPTAL EDİLDİ

Seçim Yasası’nın 37. Maddesi gereği "Belediye başkanı, görevinin devamı süresince siyasi partilerin yönetim ve denetim organlarında görev alamayacağı, profesyonel spor klüplerinin yönetiminde bulunamayacağı", aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi' nin tüzüğünün 41. Maddesi uyarınca "Nüfusu 50 binden fazla olan yerlerde belediye meclisi ve il genel meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikçe kongrelerde aday olamayacaklarının" gereğince delegeliği iptal edildiği açıklandı.

DELEGE SAYISI 12 OLDU

Belediye Başkan Vekili görevini yürütmekte olan Erkan Özkan'ın il delegeliğinin düşürülmesinin ardından 13 olan delege sayısı karar gereğince il delegeliğine seçilenlerin 12 (oniki) delege olarak kesinleştirilmesine karar verildi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.