Dolar 34,1843
%0.06
Euro 38,2078
%0.11
Altın 2.921,760
%0.05
Bist-100 9.748,00
%-0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes’te Çevre Günü

Menderes’te Çevre Günü

Menderes Belediyesi atık pilleri toplayıp geri dönüşümünü sağlamak için kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Taşınabilir Pil Üreticileri ve ithalatçıları Derneği (TAP) ile çalışma yapılarak ilçenin dört bir yanına toplama üniteleri konuldu. İlçe geneli çeşitli çiçek fideleri dikilerek renklendirildi.

  • Ege Postası
  • 04.06.2014 - 10:07
İZMİR- Menderes Belediyesi tarafından Atık Pil Toplama Kampanyası başlatıldı. 5 Haziran Çevre Günü kapsamında başlatılan kampanya ile ömrünü tamamlamış ya da fiziksel olarak hasara uğramış piller toplanarak geri dönüşümü sağlanacak. Atık piller için ilçenin dört bir yanına toplama üniteleri yerleştirildi.
 
Atık pil çöp değildir
 
İlçenin geleceği için her alanda hizmet gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda çevreye duyarlı bir belediye olmak için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Hayata geçirdiğimiz projelerde ilk önceliğimiz çevreye duyarlı olmak. Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzün başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası, ömrünü tamamlamış pillerin yeniden doğaya zarar vermesini önlemek adına yapılıyor. Bir pil dört metrekare toprağı kullanılamaz hale getiriyor. Doğaya verdiği zararı görmezden gelmek, gelecek nesillere yapılacak en büyük yanlışlardan birisi. Biz bu yanlışı doğruya çevirmek için harekete geçtik. Atık pilin çöp olmadığını, geri dönüşümünün sağlanarak doğanın korumasına önemli bir katkı sağlanabileceğini herkes bilmeli” diye konuştu.
 
Çok tehlikeli
Atık pillerin doğaya verdiği zararlar hakkında konuşan Soylu," Bilindiği üzere atık pillerin çevre ve insan sağlığına verdiği zararlar oldukça fazladır. Kimyasal maddelerden üretilen pil, çöpe veya toprağa gelişigüzel atıldığı takdirde çevreye ve insan sağlığına çok büyük zararlar vermektedir. Atık pillerin toprağa ve suya karışması sonucunda kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları, sakat doğumlar gibi hastalıklara sebep olmaktadır. Bunun önüne geçmek adına başlattığımız kampanyaya herkesin katkı koyması önemli olacak” diye konuştu.
 
İlçenin her yerine konuldu 
Kampanyayı 5 Haziran Çevre Günü’nde başlatmanın anlamlı olduğunu kaydeden başkan Soylu, “ Atık pilleri toplamak için TAP ile ortak hareket ediyoruz. Proje kapsamında ilçemizin dört bir yanına büyük toplama üniteleri yerleştirildi. Bunun yanı sıra okullara, esnafa ve kamu kurumlarına da üniteler verildi. Bu ünitelerde toplanacak atık piller belediyemiz tarafından TAP’a iletilecek. Daha sonra bu pillerin içerisinde yer alan değerli metaller ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.
 
Rengarenk Menderes 
Çevrenin düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapıldığını da kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “ Atık Pil Toplama Kampanyası’nın yanı sıra ilçemizin giriş noktaları, Özdere ve Gümüldür girişleri ile park ve bahçelere çiçek dikimi gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ilk etapta 100 bin adet çiçeğin dikimine başladık. Çevre haftası boyunca petunya, kadife, yıldız ve ateş çiçeklerini ilçenin dört bir yanına ekerek Menderesimizi rengarenk hale getiriyoruz. Menderes için, dünya için, geleceğimiz için doğaya sahip çıkıyoruz” diye konuştu.
 
Minik kalpler iş başında 
Kampanyanın başlangıcını anaokulu öğrencileriyle birlikte yapan Soylu, “ Atık Pil Toplama Kampanyası’nda en büyük destekçilerimizin minik yürekler olacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin göstereceği duyarlılık evlere, dolayısıyla ailelere de yansıyacaktır. Bu kapsamda bize destek olan minik yüreklere şimdiden teşekkür ediyorum. Onlarla birlikte hem kampanyanın başlangıcını gerçekleştirdik hem de çiçek fidelerini birlikte diktik. Biz onlar için doğaya sahip çıkarken, onlarda geleceklerine sahip çıkıyorlar. ” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.