Dolar 34,0852
%0.2
Euro 38,0812
%0.07
Altın 2.842,460
%0.47
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen Belediyesi'nde direniş sürüyor: Polisten biber gazlı müdahale

Menemen Belediyesi'nde direniş sürüyor: Polisten biber gazlı müdahale

Menemen Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerin direnişinin 101. günü olaylı geçti. Eylül ayı olağan meclis toplantısına katılmak isteyen işçilere polis biber gazı ile müdahale etti.

  • Ege Postası
  • 04.09.2024 - 17:52
  • Güncelleme: 04.09.2024 - 18:04

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerin eyleminin 101. günü olaylı geçti.
Menemen Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı öncesinde bir araya gelen işçiler meclis salonuna girmek istedi. İşçilerin meclise girmelerini engellemek için çevik kuvvet barikat kurdu. 
Barikatı aşmak isteyen işçilere polisin biber gazlı müdahalesi gerçekleşti. 

İşten çıkarılan işçilerden Şengül K. biber gazı müdehalesi sonucu fenalaştı. 112 ekipleri çağrılırken fenalaşan yurttaş hastaneye kaldırıldı.

BELEDİYE ÖNÜNDE DİRENİŞ 

İşçiler adına basın açıklamasını okuyan  Recep Çetin, "Menemen Belediyesi'nde haksız yere işten çıkarılan işçiler olarak, hakkımız olan tazminatlarımızın ödenmesi, işten çıkarılma nedenlerimizin açıklanması ve işimizi geri almak için büyük bir mücadele veriyoruz. 27 Mayıs tarihinden bu yana, yaşadığımız adaletsizlik ve hukuksuzlukları kamuoyuyla paylaşmak ve sesimizi duyurmak için her gün Menemen Belediye binasının önünde direniyoruz" dedi. 

POLİSİ KALKAN ETTİLER

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan öle görüşme gerçekleştiremediklerini aktaran Çetin, "Bugüne kadar Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile herhangi bir görüşme gerçekleştiremedik. Katıldığı etkinliklere gittiğimizde ise bizimle alay eder gibi gülümsedi, polisi kendine kalkan etti. Bu süreçte iki meclis toplantısına katılmak istedik ancak karşımıza bir muhatap çıkarmak yerine cevabı yine polis barikatları ile verdiler" diye konuştu. 

ARAZİLER YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Recep Çetin açıklamasının devamında, "Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın, vekilliği döneminde personel sayısını seçim kazanabilmek umuduyla 1.500’den 4.500’e çıkardığı ancak seçim sonrası bu sayının yükünü taşımakta zorlandığı ve bu sebeple uzun yıllar emek veren biz eski personelin mağdur edildiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Tazminatlarımızın ödenmemesi kadar, seçim öncesi yapılan projelerin bedellerinin ödenmemesi ve Menemen halkına ait arazilerin yok pahasına yandaş iş adamlarına peşkeş çekilmesi, bu sürecin ne kadar adaletsiz ve hukuksuz olduğunu açıkça ortaya koyuyor" ifadelerine ye verdi. 

"SİYASİLERİN İKİ DUDAĞININ ARASINDA DEĞİLİZ"

Recep Çetin açıklamasının devamında, "Susmuyoruz, direniyoruz. Herkesi yanımızda olmaya; hayatlarımızın patronların, yöneticilerin, siyasetçilerinin iki dudağının arasında olmadığını hatırlatmak için direnişimizi büyütmeye çağırıyoruz" dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.