Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'i kaybeden Karakurt, Güney'i ve örgütü hedef aldı: Güney'den 'kör balta' benzetmesi

Menemen'i kaybeden Karakurt, Güney'i ve örgütü hedef aldı: Güney'den 'kör balta' benzetmesi

CHP Menemen Adayı Deniz Karakurt seçimi kaybetmesinin ardından Önceki Dönem İlçe Başkanı Ömer güney ve mevcut ilçe örgütünü, 'ihanet ettiler' diyerek hedef aldı. Karakurt'un açıklamalarına yanıt CHP Menemen Önceki Dönem İlçe Başkanı Ömer Güney'den geldi. Güney, "Kör balta sapına kabahat bulurmuş. Partimizin Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt; sandık sonucunun hemen ardından; alınan yenilgiye bir kılıf aramış, en kolayını ve kendisinden bekleneni seçerek, şahsımı ve parti örgütümüzü hedef almıştır. Seçim sabahı basına verdiği demeçle; şahsımı ve Menemen CHP örgütünü karalamaya kalkışmış; özeleştiri yapmak yerine; günah keçisi aramıştır" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2024 - 16:13
  • Güncelleme: 01.04.2024 - 16:24

EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerinde ana muhalefet partisi CHP büyük bir başarı elde ederek Türkiye’de birinci parti oldu.

İzmir’in 30 ilçesinden 28’ini alan CHP, Aliağa’yı kıl payı Menemen’i ise büyük bir fark ile kaybetti.

CHP, İzmir’de ‘kadın devrimi’ için 9 kadın aday gösterdi. Aday gösterilen 8 kadın seçimi kazanırken CHP Menemen Adayı Deniz Karakurt seçimi kaybetti.

SEÇİMİ KAYBETTİ, GÜNEY’İ HEDEF ALDI!

Menemen’de alınan yenilginin ardından yerel bir internet gazetesine demeç veren Deniz Karakurt, "İhanet var. Bütün sandıkları boş bıraktılar. Burada kasıt var. Müşahitleri bile toparlayamadık. Örgütteki bazı isimler baltalı. Eski ilçe başkanı Ömer Güney’in ekibinin böyle yapacağı aslında belli idi. Önlem almaya çalıştık. Ben atandıktan sonra örgütte ikilik olsun istemedim. Nasıl olsa birleşiriz, birlikte yol yürürüz diye düşündüm ama yanıldık. Böyle olmadı. Çok büyük ihanete uğradık” ifadelerini kullandı.

Karakurt'un açıklamasının ardından haberin yayımlandığı gazeteyi arayarak kaldırttığı öğrenildi. 

KÖR BALTA BENZETMESİ

Karakurt’un hedef aldığı önceki dönem İlçe Başkanı Ömer Güney sosyal medya hesabından,  “Kör balta sapına kabahat bulurmuş!” başlıklı yazılı açıklama yaptı.

Karakurt’un yenilgiye kılıf aradığını aktaran Güney, “Partimizin Menemen Belediye Başkan Adayı Deniz Karakurt; sandık sonucunun hemen ardından; alınan yenilgiye bir kılıf aramış, en kolayını ve kendisinden bekleneni seçerek, şahsımı ve parti örgütümüzü hedef almıştır. Aslında, bu açıklamayı yapma noktasında çok düşündüm. Çünkü, Menemen’de partimiz açısından açılmış yaraların kapanması için çok mücadele ettim. Bu mücadelemizin zarar görmesini, partimizin bu noktada yeni hasarlar almasını asla istemem. Ancak; Sayın Karakurt bundan imtina etmemiştir ve hakaretleri ile bana söz hakkı doğurmuştur” ifadelerine yer verdi.

AKIL TUTULMASI

Karakurt’un akıl tutulması yaşadığını dile getiren Ömer Güney, “Seçim sabahı basına verdiği demeçle; şahsımı ve Menemen CHP örgütünü karalamaya kalkışmış; özeleştiri yapmak yerine; günah keçisi aramıştır. Ve şahsımı haksız yere işaret ederken, aslında; kendisine destek vermiş önceki dönem belediye başkanlarımızı, tüm ilçe başkanları, meclis üyeleri, mevcut ilçe yönetimimizi ve CHP gönüllülerinin emeklerini de hiç etmiştir. Kaldı ki; tüm örgütümüz yanında olmuş, Genel Başkanımız Özgür Özel kendisine ilçemizde miting yaparak; vekillerimiz sahaya inerek destek vermiştir. “Ömer Güney bana seçim kaybettirdi.” demesi; bir akıl tutulmasıdır demek isterdim ama daha çok 2019 yılından bu yana sorgulanan partililiğini yeniden tartışılır hale getirmiştir” dedi.

“AKP İLE HAREKET ETTİ”

Deniz Karakurt’un 2019’da partiye hasbelkader üye olmuş olduğunu aktaran CHP'li Güney, “Menemen’i hiç bilmeyen Sayın Karakurt; Meclis Üyeliğinin ilk faaliyet raporu oylamasında partimizin grup kararına uymayarak AKP’li meclis üyeleri ile birlikte hareket ederek ret oyu veren, CHP’li belediye başkanını, kendi başkanını düşürmeye çalışan kişidir. Sayın Karakurt; daha sonra AKP’li meclis üyeleri ile masaya oturarak; onların oylarıyla kendisini encümen üyeliğine seçtirmiş kişidir” dedi.

"EHLİNE DENK GELMEYEN ZİYAN OLUR"

Güney açıklamasının devamında, "Her ne kadar beyanını yayından kaldırtmış olsa da; söz ağızdan çıkar. Fikir, zikirdir. Bu açıklamayı yapmak, şahsımı üzmekte olsa da; bu haksızlığa suskun kalmanın çok daha büyük haksızlık olacağına inancım baskın gelmiştir. Bugün; tüm Türkiye’de ve İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağı büyük oranda göndere çekilirken; bu husumet, basiretsizlik ve hazımsızlık içeren talihsiz açıklamasını üzülerek paylaşmak zorundayım.Ehline denk gelmeyen ziyan olurmuş. Cumhuriyet Halk Partisi‘nin büyüklüğünü anlayamadığı gibi; genel seçimde AKP’ye 10.000 oy fark attığımız Menemen’de oyları koruyamayan; 12 bin oyluk tarihi bir mağlubiyet alışımızı kendisi dışında herkese bağlayan Sayın Karakurt’u partimizin Menemen’deki siyasi tarihine havale ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, bugün tüm ülkenin en büyük umudu olmuş; İzmir de çok büyük bir mesaj vererek tarih yazmıştır. Bizlerin yolu bellidir; partimizin ve ülkemizin yükselişi, genel iktidara giden yolda mücadele etmek… Saygılarımla" ifadelerini kullandı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.