Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de o mahalleye giriş yok

Menemen’de o mahalleye giriş yok

Menemen Türkelli Mahallesi girişinde yağış sonrası mahalle girişi göl olunca mahalliler Hatundere mevkiinden evlerine ulaşıma başladı. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Arif Kuran mahalle girişine su basmasına ruhsatsız AVM’nin  neden olduğunu belirterek “Belediye Meclisi’nde gündeme getirdik sonuç alamadık” dedi. AK Partili Meclis Üyesi'nden flaş çıkış

  • Ege Postası
  • 24.10.2017 - 14:39

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - Menemen Belediye Meclisi’nin AK Partili Üyesi Arif Kuran, Menemen sınırlarında bulunan, Foça Türkelli Mahallesi girişinde su baskını olması nedeniyle mahalleye girişlerin sağlanamadığını itfaiye ve belediye ekiplerinin yoğun çalışma yaptığını söyledi.

Yağış sonrası suyun drenajının sağlanmasını tarım arazisi üzerine kurulan ruhsatsız bir AVM’nin engellediğini iddia eden Kuran “Vatandaşların mahalleye girişte zorlanmaları nedeniyle çok sayıda şikayet geldiğini belirterek Egepostası’na açıklamalarda bulundu.

“İTFAİYE EKİPLERİ  ALANDA ÇALIŞIYOR”
Kuran, belediye işçileri ve itfaiye ekiplerinin yoğun çalışma yaptığı bölgenin Menemen Belediyesi Sınırları içinde kaldığını belirterek “Foça, Türkelli sapağı, Menemen Belediyesi sınırları içinde yer alıyor. Buraya özel bir firma tarafından alışveriş merkezi inşa edildi. Tarım arazisine ruhsatsız, kaçak, binaların bir kısmına tarımsal amaçlı  depo ruhsatı alınarak, alınan ruhsatın da 3 katı  toplam 40 bin metre kare kadar alanda kaçak inşaatı AVM’ye çevirdiler” dedi.

“MECLİSE GETİRDİK AMA…”
Konuyu 2 ay önceki mecliste gündeme getirdiği ve meclis tutanaklarına geçtiğini ifade eden Kuran “Belediye meclisinde gündeme getirdim. Belgeleri de sundum. Ancak Belediye Başkanı ‘Biz tarımsal amaçlı depo ruhsatı vermişiz, adamın orayı AVM yaptığından bilgimiz yok’ yanıtı verdi. Bu da Meclis tutanaklarına geçti. Mühürleme konusunu gündeme getirdik. 2 ay önce görüşüldü” şeklinde konuştu.

“KAÇAK BİNA AVM’YE DÖNDÜ”
Yağışlarla gelen yağmur suyunun toprak tarafından drenajının sağlanamamasının kaçak yapılaşma olduğunu söyleyen Kuran “Kaçak bina, kaçak AVM’ye döndü. Bu kaçak yapılaşma, yapılan usulsüz dolgular oradaki yağmur sularının drenajını engelledi. Şimdi de bu yağışla birlikte mahallenin girişi tamamen su altında kaldı. Belediye ve itfaiye uğraşıyor. Sudan dolayı insanlar mahallelerine giremiyor. Bunun sebebi ruhsatsız binaya göz yuman belediye ve o binayı yapan AVM’dir. Türkelli mahallesi sakinleri Hatundere üzerinden evlerine gitmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.