Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Merkel, istihbaratı daha çok kontrol etmek istiyor

Merkel, istihbaratı daha çok kontrol etmek istiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Parlamento Denetleme Komisyonu’nun istihbarat birimi üzerindeki etkisinin artırılmasını istiyor. Federal Parlamento’nun müdahale için daha fazla hak elde etmesini isteyen Merkel, istihbarat çalışanlarının...

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 14:13
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Parlamento Denetleme Komisyonu’nun istihbarat birimi üzerindeki etkisinin artırılmasını istiyor. Federal Parlamento’nun müdahale için daha fazla hak elde etmesini isteyen Merkel, istihbarat çalışanlarının da sorumluluklarının artırılması talebinde bulundu. Merkel ayrıca istihbarat çalışmalarında çok yönlü bakış açısı ve şeffaflık olması gerektiğini kaydetti.

Avrupa Birliği nezdinde çalışma yapılacağı bilgisini veren Merkel, “Fransa ile birlikte Avrupa’da hizmet veren internet şirketlerinin bilgileri başka hükümetlere verdiği zaman bildirme zorunluluğu getirilmesi için çalışıyoruz." dedi. Bu konuda AB bünyesinde daha fikir birliği sağlanamadığını söyleyen Başbakan Merkel, Amerika ile bilgilerin korunması için anlaşma yapmanın ise zor olduğunu belirtti. Merkel, sebep olarak ise iki ülkenin özel bilgilerin korunması anlayışlarının farklı olmasını gösterdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.