Dolar 34,2544
%0.09
Euro 37,5922
%0.31
Altın 2.873,650
%0.14
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mersin'de Ceviz ve Badem Eylem Planı hayata geçirildi

Mersin'de Ceviz ve Badem Eylem Planı hayata geçirildi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü'nce hayata geçirilen Ceviz ve Badem Eylem Planı çerçevesinde Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Erdemli'nin Güzeloluk, Harfili, Küstüllü ve Sarıkaya köyleri sınırları...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 11:55
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü'nce hayata geçirilen Ceviz ve Badem Eylem Planı çerçevesinde Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Erdemli'nin Güzeloluk, Harfili, Küstüllü ve Sarıkaya köyleri sınırları içerisinde 100 hektar sahaya 5 bin 500 adet ceviz ile 11 bin 700 adet badem fidanı dikildi.

    Orman Bölge Müdürü Abit Baca ile Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman çalışma yapılan sahalarda incelemelerde bulundu. Baca, incelemeler sonunda yaptığı açıklamada Bakanlıkları tarafından yürürlüğe konulan Ceviz ve Badem Eylem Planları kapsamında Mersin’deki tüm işletme müdürlüklerindeki uygun yerlere en az bir tane ceviz ya da badem benzeri, meyveli türlerden oluşan orman kurmayı hedeflediklerini belirtti.

    Bu eylem planlarının orman köylüsünün yüzünü güldüreceğini ifade eden Baca şöyle devam etti:
Ceviz ve badem üretiminde Mersin önemli bir paya sahip olacak. 2013 yılında da Erdemli Orman İşletmesi'nce 100 hektar ceviz ağaçlandırması programa alınmış ve uygulanmaya başlanmıştır. Diğer işletme müdürlüklerimizde de aynı şekilde programlar devam etmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.