Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meslek lisesinin Avrupa Birliği başarısı

Meslek lisesinin Avrupa Birliği başarısı

Avrupa Birliği ülkeleri arasında açılan ve Türkiye den de 73 projenin katıldığı Avrupa Dil ödülünü "Teknik dil de yenilenebilir" isimli projeleriyle ilk defa bir endüstri meslek lisesi aldı. Ödül kazanan İzmir - Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin başarılı ekibi ödülünü Avrupa Birliği Bakanlığına bağlı Türk Ulusal Ajan yetkililerinden, Ankara İçkale Otel'de 200 kişilik eğitimci ve akademisyenin katıldığı törende aldılar. Törenin öne çıkan yanı ise bir endüstri meslek lisesinin ilk defa üniversitelerin de katıldığı Avrupa çapındaki bu yarışmada ödüle layık görülmesi oldu.

  • Ege Postası
  • 27.09.2012 - 10:45

Geleceğin enerji kaynakları olan yenilenebilir enerji kaynakları konusunda Teknik İngilizce eğitimi içeren proje büyük beğeni topladı. Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın katılamadığı için güzel birvideo mesajı gönderdiği tören, tanıtım sergisi, ödüle layık görülen 9 projenin tanıtımı ve ardından yenilen yemekle noktalandı. Ankara'da Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından en güzel şekilde ağırlanıp bu prestijli ödülle evlerine gönderilen İzmir Atatürk Meslek Lisesinin başarılı ekibi, Avrupa çapında proje üretmeye tam gaz devam edeceklerinin de mesajını verdiler.

Proje koordinatörü Uğur ÇELİK bu proje ile yenilenebilir enerji kaynakları meslek eğitimi kapsamında öğretmenlerin ve öğrencilerin dil becerileri ve motivasyonlarının önemli derecede artacağını belirtti. Yeni gelişen ve çağımızın özellikleri arasında yer alan yenilenebilir enerji alanındaki teknik dil becerilerinin geliştirilmesine yönelik projenin alana ivme katması beklenmektedir.

AVRUPA DİL ÖDÜLÜ NEDİR'

Avrupa Dil Ödülü yenilikçi, yaratıcı ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen bir ödüldür. Avrupa Komisyonu tarafından yeni, yaratıcı ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü'nün amacı, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve bir model teşkil edecek biçimde Avrupa genelinde yaygınlaştırmaktır.

Projelerin başarılı olabilmesi için yaratıcı olması, kaliteli bir eğitim sunması ve öğrenci başarısı göstermesi gerekmektedir. Ayrıca yenilikçi, etkili ve Türkiye ve tüm diğer ülkelerdeki dil öğretim kurumları tarafından kullanılabilir olması gerekmektedir.

Avrupa Komisyonu tarafından koordine edilmekte olan Avrupa Dil Ödülü Avrupa Birliği'ne üye ülkeler, EFTA ülkeleri ve aday ülkelerde ülke merkezli olarak yürütülürken bu ödülü alan kurumlar Avrupa Dil Ödülü logosunu kullanabilmektedirler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.